Érmihályfalviak a XVIII. Kastélykerti estéken

2017. Augusztus 14.

Tizennyolcadszor rendezték meg testvérvárosunkban, Balmazújvárosban a Kastélykerti esték nevű programsorozatot, melyen érmihályfalvi küldöttség is részt vett. Gábor Éva beszámolója.

 

Testvérvárosunkba, Balmazújvárosra látogatott múlt hétvégén Érmihályfalva polgármesteri hivatalának küldöttsége: Nyakó József polgármester és felesége, Gheri Judit könyvtár-vezető és Gábor Éva tanítónő, az önkormányzat kulturális-tanügyi bizottságának elnöke.

Balmazújváros jellegzetes eseménye, immár hagyománya az évenként megrendezett ,,Kastélykerti esték” rendezvénysorozat. Az idei  XVIII. rendezvényen is változatos programokkal várták a látogatókat (szabadtéri mozi, kiállítások, koncertek, családi programok - képünkön Müller Péter író előadása közben). Augusztus 12-én, szombaton, a Balmazújvárosi Polgármesteri Hivatal gyűléstermében gyülekeztek a testvérvárosok küldöttei, Ukrajnából, Szlovákiából, Romániából. A programsorozat főrendezője, Takács Erika és dr. Veres Margit polgármester asszony köszöntötte a vendégeket. A református templomban folytatódott a program, ahol ünnepélyes keretek között a polgármester asszony kitüntetéseket adott át azon személyeknek, akik sportban, kulturális életben, vagy más területeken kiemelkedő, sikeres tevékenységükkel hozzájárulnak a város hírnevének növeléséhez. Az ünnepi hangulatot emelte a méltán nagy hírnévnek örvendő Bekton Ifjúsági Fúvós-zenekar. A polgármester asszony ünnepi beszédében kiemelte, hogy egyben államalapító Szent István királyra is emlékezünk. "Historia est magistra vitae”, mondotta, vagyis a történelem az élet tanítómestere.

          Felemelő és megtisztelő volt részt venni a programsorozat ezen momentumain. Városunk küldöttsége nevében köszönjük a szíves vendéglátást, a baráti fogadtatást. Bízunk abban,hogy e testvéri kapcsolatot tovább ápoljuk majd, az összetartozás és barátság jegyében.

         Gábor Éva


További cikkek

Irakiakat és szíreket fogtak el a határon

2017. Augusztus 14.

Szíriai és iraki személyeket tartóztattak fel a határőrök, akiket egy román állampolgár akart a határon túlra csempészni.

Diószeg ellen sem volt az igazi...

2017. Augusztus 16.

Kedden este a diószegieket fogadta az Unirea. Reméljük, a bajnokin majd másként alakul az eredmény...

Órarendek a hosszú hétvégén

2017. Augusztus 11.

Hétfő és kedd is munkaszüneti nap a közszférában.

Búcsú Böjte Csabával

2017. Augusztus 11.

Vasárnap templombúcsú lesz Semjénben.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: