Esős évváltás Érmihályfalván

2018. Január 3.

Kellemetlen, esős idővel búcsúzott 2017, ugyanazzal köszöntött be 2018 is. Ennek ellenére természetesen nem maradtak el a szabadtéri óévbúcsúztatások, Érmihályfalván is megtartották azt a Széchenyi téren.

 

Idén sem maradt el Érmihályfalván sem a szabadtéri óévbúcsúztatás. Az előkészületek idén is korábban megkezdődtek, például a szabadtéri máglyákat már az utolsó munkanapon, pénteken felállították a Széchenyi téren és jó ötlet volt, hogy egyúttal fóliával le is takarták azokat, hiszen az esztendő utolsó napjai esőzésekkel teltek. Ugyanakkor arra is megkérték az autótulajdonosokat, hogy ne használják a főtérhez közeli, a Mester utca elején lévő parkolót december 31-én délutántól újév hajnaláig. Ennek oka, hogy pár éve változtak a tűzijátékok lebonyolítására vonatkozó előírások, melyek nyomán oda kellett költöztetni a látványosság "kilövési helyét" a főtérről, a tiltással pedig minden esetleges kárt, sérülést szerettek volna megelőzni.
December 31. +3 fok körüli hőmérséklettel köszöntött a városra, ám hidegebbnek érzett a szél és a hideg eső miatt. Napközben alig volt forgalom az utcákon, csupán a templomba vagy templomból igyekvőket lehetett látni, vagy azokat, akik az esti összejövetelek előkészületei során felfedezett hiányosságokat pótolták a még nyitva tartó üzletekben. Sajnos, nem mindenkinek hozott örömteli perceket 2017. búcsúztatása, hiszen 2 temetés is volt az óév utolsó napján... A szilveszter közeledtét, ha nem tudtuk volna, már napokkal korábban jelezték az egyre gyakrabban hallható petárda-durranások. Vasárnap, az idő előrehaladtával ezek nem csak egyre sűrűbbek lettek, de a hanghatások skálája is kiszélesedett a kisebb pukkanástól az ágyúdörrenés-szerűig.  A főtéren 22 órakor szólalt meg szokás szerint a bulizene, ám hallgatója, a főteret övező tömbházak lakóink kívül, akkor még nemigen volt. 
Éjfél előtt fél órával kezdett benépesülni a tér, és már akkor lehetett látni a város különböző pontjairól "magán tűzijátékokat'. A főtéri közös visszaszámlálást azonnal követte 2018- első perceiben a "nagy" tűzijáték, majd az ismerősök - és talán az egymás számára ismeretlenek is - boldogabb új évet kívántak egymásnak. A "magyar éjfélre" már alig maradt valaki a főtéren, fiatalok és idősebbek egyaránt visszamentek a szilveszteri összejöveteleket folytatni. Ahogyan az szokássá vált, az új év első perceiben a város- és helyi RMDSZ-vezetők megkoszorúzták Petőfi Sándor főtéri emléktábláját. Azok a kevesek, akik kora reggel jártak arra, tapasztalhatták, hogy már össze volt takarítva a Széchenyi tér, autóval is lehetett gond nélkül közlekedni, nem kellett félni például az összetört pezsgősüvegek szilánkjaitól.

További cikkek

Koszorúzás 2018. első perceiben

2018. Január 3.

A költő születésének 195. évfordulója alkalmából koszorúztak a Petőfi-emléktáblánál.

Szünetel az ügyintézés

2018. Január 4.

Várhatóan január 15-ig szünetel az adóbeszedés a számítógépes rendszer átállítása miatt.

Házszentelési beosztás - Január 1. - 6.

2017. December 31.

Január első hetében folytatódik, egyben be is fejeződik a 2018-ra vonatkozó házszentelés. A napok/utcák szerinti beosztás olvasható alább.

A városháza esti megvilágításban (fotó: Ovi D. Pop)

"Évzáró gondolatok házunk tájáról"

2017. December 30.

Nyakó József polgármester évzáró, újévköszöntő üzenete.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: