"Ez egy olyan tevékenység, mely megerősíti a diákok önbecsülését"

2020. Február 3.

Az idei tanévben az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceumban elindult a Magyarországon méltán népszerű program, a Boldogságóra. Lakatos-Dienes Ilona magyartanártól tudunk meg részleteket.

 

Az idei tanévben az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceumban elindult a Magyarországon méltán népszerű program, a Boldogságóra. Ez egy olyan csoportos tevékenység, melynek célja, hogy megerősítse a diákok önbecsülését, és elősegítse boldogulásukat a mindennapokban. A program a pozitív pszichológia tudományos kutatási eredményeire épül. A pozitív pszichológia középpontjában a boldogság erősítése áll,

és tíz hónapon át tíz témakört ölel fel:

  1.  A hála gyakorlása
  2.  Az optimizmus gyakorlása
  3.  Társas kapcsolatok gyakorlása
  4.  A jó cselekedetek gyakorlása
  5.  Célok kitűzése és elérése
  6.  A megküzdés gyakorlása
  7.  Apró örömök élvezete
  8.  A megbocsátás gyakorlása
  9.  A testmozgás gyakorlása
  10.  Fenntartható boldogság

A témákat játékos, gyakorlatias módon dolgozza fel a program, a gyerekek korának megfelelően, minden hónapban minimum egy órában.

Jó szívvel tudom ajánlani a Boldogságórát, ugyanis részt vettem júniusban egy Boldogságprogram-továbbképzésen és a tapasztalataim is megerősítettek abban, hogy ez egy hatékony, jól összeállított, élményekre alapuló módszer, önismereti jelleggel.

A továbbképzés örömei után boldogan pályáztam meg a Jobb Veled  a Világ  Alapítvány által meghirdetett Boldog Iskola címet, melyet iskolánk sikeresen elnyert, és az oklevelet Budapesten vehettem át.  Meséltem a programról  a tanáriban, és ekkor csatlakozott Pap Tímea tanárnő is az osztályával.

A boldogság is tanulható, gyakorolható és ez nem azt jelenti, hogy a rossz dolgok nem léteznek, vagy nem történnek meg, és ha Boldogságórára járunk, nem lesznek problémáink, hanem éppen azt, hogy képessé válunk szembenézni nehézségeinkkel, megküzdeni ezekkel. Ezen készségek elsajátítása kihat a tanulásra is, a kapcsolati életre is.

                Lakatos-Dienes Ilona

                     magyartanárTovábbi cikkek

Archív fotó: a csapat tavaly Konstancán

Harmadszor pályáznak az országos döntőre

2020. Február 3.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola, egyben a helyi Unirea SK U 12-es fiú labdarúgó csapata sorozatban harmadszor jutott a Tymbark Kupa megyeközi döntőjébe.

Amikor a civil összefogás kézzel fogható formát ölt

2020. Február 4.

Hihetetlen mennyiségű műanyagkupak gyűlt össze az érkörtvélyesi Ölyüs Noel családjának udvarán, amit hétfőn szállítottak el.

Döntetlennel indítottuk a felkészülést

2020. Február 3.

Idei első edzőmeccsét játszotta vasárnap délben az Unirea a százholdi pályán. A következő szombaton lesz, Nagykárolyban.

Petőfi Sándor emléktáblája

2020. Január 31.

A helyi emlékhelyeket felleltározó sorozatában Kovács Rozália helytörténész ezúttal Petőfi Sándor költő emléktáblájáról ír.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: