Felkészültek a múzsa "fogadására"

2013. Július 14.

Valójában egy közös vacsora volt a VII.Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor megnyitója szombaton délután. A művészekkel a jövő hét folyamán bármikor, bárhol találkozhatunk a városban.

Közös vacsora jelentette az alkotótábor megnyitóját

Közös vacsora jelentette az alkotótábor megnyitóját

A helyi alkotótáborok sorában már a hetedik megnyitójára került sor szombaton délután az idei "támaszponton", a Regina panzióban. A hivatalos szót csak annyiban használhatjuk, hogy jelen volt Nyakó József polgármester, mint az egyik támogató, a Városháza képviselője (a másik támogató a panzió).
A közös vacsorához terített asztal mellett még nem volt ott minden alkotó, aki meghívást kapott a táborba, hiszen folyamatosan érkeztek/érkeznek a városba.
Az idei táborhely megfelelőnek tűnik a gondolatok szárnyalására, a múzsa méltó fogadására - mondta köszöntőjében a polgármester, aki úgy vélte, hogy bár Érmihályfalvának nincsenek sem hegyei, sem várromja, sem "védőszentje", de így is éppen elég megörökítendő várja a művészeket. A Városháza és a város szívesen fogadja a várost megörökítő alkotásokat, szívesen ad helyet a tábornak, és annak is örülnek, hogy a helyi művészeket szívesen fogadják, mikor ők mennek vendégségbe, zárta szavait Nyakó József.
A tábor főszervezője (aki a konyhai feladatokat is kézben tartja), Szalai Ilona könyvtáros is köszöntötte vendégeit, pár szóban felelevenítve az eddigi táborok történetét, majd hozzátette, hogy az idei végére elkészül a tábor saját logója, tartalmazva sajátos elnevezését is.
A táborozások művészeti vezetője a hajdúnánási Patai István, aki már a tavalyi táborzárón bejelentette: az idei téma a bűvös hármas szám, illetve Érmihályfalva maga. Ennek megfelelően "portyázásokat" tesznek majd a városban, hogy mindenki kedvére fotózhasson, vázlatokat készíthessen, melyek alapján elkészülhetnek az alkotások.
A tábor zárása most is a hagyományos tárlat lesz, melyen a 10 nap alatt készülő alkotásokat állítják ki - ennek pontos időpontját még nem döntötték el, de amint kiderül, közöljük.
A VII.Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevői:
- Patai István, Fűz László (Hajdúnánás)
- Fekete Hajnalka (Érkeserű)
- Agárdi Lajos, Vincze Árpád (Hajdúszoboszló)
- Berszán László, Guba-Kerekes Zsuzsa (Székelyhíd)
- Papp Gábor (Margitta)
- Popon Krisztina, Bányai Szabados Katalin, Ferenczy András, Fekete Szabolcs (Nagyvárad)
- Fúró József (Nyírábrány);
Érmihályfalváról: Farkas Ferenc, Kovács Zoltán, Hintalan Géza, Kovács Éva, Kovács József, Kiss György, Molnár Zoltán, Molnár Angéla, Tusa Zoltán.


További cikkek

Az elutazás előtti utolsó pillanatok

Néptánctáborba indultak a legkisebb néptáncosaink

2013. Július 15.

Néptánctáborba indultak hétfőn reggel a legkisebb néptáncosok: a hét végéig Nagyszántón tanulják a "szakmai fogásokat".

Nyakó József polgármester a meghívottak sorában, a mikrofonnál Tállai András államtitkár

Sportpályaavató Nyírábrányban, érmihályfalvi vendégekkel

2013. Július 15.

Sportpálya avatóját tartottak vasárnap Nyírábrányban, melyen érmihályfalvi meghívottak is részt vettek. Sportolóinkat két korosztályos focicsapat képviselte.

Az ÉRMISZ második lett a medencés játékokban

SzabadságFesten lazított az ÉRMISZ

2013. Július 14.

Július 4. és 7. között az Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet (ÉRMISZ) tagjai a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) által rendezett SzabadságFesten lazítottak. Íme a beszámoló.

A szombati kaláka résztvevői

Tulipán Kaláka a szászholdi játszótéren

2013. Július 13.

Mintegy ötvenen vettek részt a szombat délelőtti/déli Tulipán Kalákában, melynek során felújították és körbekerítették a szászholdi játszóteret.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: