Folytassuk itt tavasszal!

2019. December 3.

Egy ötgyőzelmes sorozattal (melyből négy meccsen gólt sem kaptak) zárta le az őszi szezont az Unirea.

 

Bár havat sejtető fellegek már szombat délután is gyülekeztek az égen, még labdarúgásra alkalmas körülmények között tarthatták meg a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság őszi utolsó, 15. fordulóját. Az Unirea egy négyes győzelmi sorozat után várta a Praszler stadionba a Telegdi Forestát, azzal a megalapozott reménnyel, hogy hazai pályás sikerrel zárja a 2019-es szezont. 
A találkozó egy perces néma főhajtással kezdődött: Moka Danielre emlékeztek, az Unirea korábbi labdarúgója az előző napon hunyt el...
Bár a hivatalos jegyzőkönyv szerint az első félidő mintha meg sem történt volna (nem volt sem gól, sem csere), korántsem voltunk esemény nélkül. Kezdődött azzal, ahogy a szurkolói kemény mag hang- és füstpetárdákkal köszöntötte a felvonuló csapatokat, a pirotechnikai eszközökből a későbbiekre is maradt. Érthetetlen, hogy a csapatot szerető szurkoló milyen indíttatásból kockáztatja a pálya letiltását?!
A találkozó egy másik "színfoltja" volt, hogy mintegy külön csatát vívott hátvédünk, Jude, és a vendégek csatára, Gado, meg is kapták sárga lapjaikat viszonylag hamar, és végig lógott a levegőben, hogy akár egyiknek, akár másiknak, akár mindkettőnek idő előtt véget ér a meccs... Részünkről Lakatos 25. percben, majd Boros 35. percben kapura küldött lövése volt a legizgalmasabb, de a szünetben elmondhattuk, hogy vezethetnénk is, de hátrányban is lehetnénk.
A második félidő tűzijátékkal kezdődött, de szerencsére a pályán: beszorítottuk a telegdieket kapujuk elé, a félpályán sem tudtak átjönni, egymást követték a kapujukra zúduló lövések, az 58. percben aztán eredményre is jutottunk: a végig kiválóan játszó fiatal Dorogi a bal oldalról tálalt Gego elé, aki a kapuval szemben higgadtan gurított a hálóba - 1-0. A második gólunk a 65. percben született: szintén a bal oldalról érkezett a labda, amit Crişan gólpasszt érő mozdulattal átlépett, ami így újra Gego elé került, aki most sem hibázott - 2-0. A vendégek nem adták fel, ám Szász ajtó-ablak helyzetben is állt a vártán, megakadályozva még a szépítést is. Maradt a két gólos győzelem, melynek megszerzéséhez minden játékos "odatette" magát, a szurkolótábor a szezon elején sokat hiányolt jó játékot köszönhetett meg, ami az őszi 6. hely megszerzéséhez volt elég 9 győzelemmel, döntetlen nélkül, 6 vereséggel, +4-es gólaránnyal (37-33), 27 ponttal.
Ifj. Fele Sándor a következő gárdát szerepeltette: Szász - Crişan, Jude, Urbanowski, Bacsó (83. p. Molnar), Sabău (78. p. Kiss), Boros, Solymosán, Dorogi (85. p. Pop), Lakatos, Gego.
A forduló további eredményei ITT, a tabella ITT tekinthető meg.
Az ifjúsági csapat 6-0-ra nyert (a gyerek és utánpótlás csapatok is befejezték az őszi szezont, az ő eredményeikre visszatérünk).
A bajnokság március 7-én folytatódik, az Unirea az Élesdi Crişult fogja fogadni.


További cikkek

Karbantartás a vízhálózaton, szerdán

2019. December 3.

A szolgáltató közleménye.

Rajzpályázattal emlékeznek a költőre

2019. December 3.

A Máté Imre Költő Emlékéért Egyesület is szervez megemlékezést.

Film készült Máté Imréről

2019. December 3.

A szombat délután tartandó megemlékezésen lesz a bemutatója a kultúrházban.

Minden eddiginél több díjat "főztek össze"

2019. December 2.

Szombaton a nagyváradi ERA Park bevásárlóközpont parkolójában tartották meg a 6. "D'ale pocului" disznótoros fesztivált-versenyt, melyen az érmihályfalvi csapat minden eddigi teljesítményét felülmúlóan szerepelt.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: