Folytatódik az erdő kitermelése

Folytatódik az erdő kitermelése
2019. October 31.
Bizonyos feltétel mellett akár azonnal is lehet tűzifát venni. Ugyanakkor a város nevében fát áruló csalók is megjelentek.
/vlm/Image/Show/84/
A hűvösebb idő beköszöntével újra megélénkült a kereslet a tűzifa iránt. Nyakó József polgármestertől megtudtuk: folytatódik az akácfa kitermelése a város erdeiből, a március végéig tartó szezonban újabb két parcellát “nyitnak meg”. A kérelmező kiszolgálása során a tavaly (mármint az előző szezonban) abbamaradt lista folytatódik, eddig 50 feliratkozotthoz jutott el a tűzifa.
A lista az erdésznél van, ő szól annak a megadott telefonszámon, aki sorra kerül. A kiszolgálást gyorsítja, ha az igénylő maga megy a fáért és akár a felrakodásról is gondoskodik.
Ha valaki azonban nem akar a lista szerint várni a sorára (vagy nem is szerepel a listán), az akár azonnal is fához juthat, azonban 2 köbméter akácfa mellé 3 köbméter nyárfát kell vásárolnia. A nyárfa 180 lej/köbméter, az akácfa 230 lej/köbméter.
A polgármester a fentiekkel kapcsolatban felhívja a figyelmet: megjelentek olyan faárusok, akik a város nevében az igénylőknél nyárfát adnak el akác helyett. A csalóknak semmi közük a város eredejéből származó fához, utóbbit csak az erdésszel történt egyeztetés után szállítják ki. Akinél jelentkeznek a csalók, az értesítse a rendőrséget vagy a Polgármesteri Hivatalt. Hasznos lehet az eddig történt esetek felderítéséhez, ha megfigyelik a jármű rendszámát.