Gazdatalálkozó, a közös érdek jegyében

2019. Március 7.

A jelenléti ív szerint ötvenen vettek részt a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei szervezete által szervezett érmihályfalvi gazdagyűlésen kedden délután.

 

A Gödör rendezvényházban összegyűlteket ifj. Nagy László agrármérnök köszöntötte házigazdai minőségében, mint az RMGE Érmihályfalváról és környékéről gondoskodó falugazdásza. Néhány szóban beszélt az RMGE történetéről, bemutatta annak falugazdász programját, majd a szakmai találkozó célját úgy határozta meg, hogy annak révén "az érmelléki gazdák olyan hasznos információkhoz juthatnak, melyek szélesítik látókörüket, és akár előnyhöz is juthatnak a piaci versenyben, illetve ötleteket és megvalósítási javaslatokat kaphatnak az előttük álló kihívások sikeres megoldásához". A találkozó konkrét témája a palántanevelés és a növényvédelem volt, ehhez igazodva előbb Hám Tibor, majd Ardelean Adriana, két ebben érdekelt cég képviselője tartott előadást, mint elhangzott: a közös érdekek (mármint a forgalmazók és a gazdák közös érdekeinek), a hatékonyság és a haszon jegyében. 
Az első előadás után köszöntötte az azt végighallgató Nyakó József polgármester a megjelenteket, mint mondta, máris csodás hozzáértésről győződött meg és további sikeres együttműködést, sok elégedett vásárlót és felvásárlót kívánt gazdáknak, forgalmazóknak egyaránt. Mindannyiuk bizalmába ajánlotta az RMGE falugazdász programját, a falugazdászokat, hozzátéve, hogy a maguk részéről azok bírják az önkormányzat támogatását. A találkozón jelen volt dr. Nagy Miklós, az RMGE megyei elnöke, aki szintén köszöntötte a megjelenteket, szólva a szóban forgó projektről, illetve az RMGE és az önkormányzatok közötti jó együttműködésről. Ugyanakkor, mint a Bioterra Egyesület országos elnöke, a biogazdálkodás országon belüli helyzetét is ismertette. Érdekes volt hallani, hogy míg előbbi két előadó a vegyszeres növényvédelem és -termesztés csínját-bínját részletezte, addig utóbbi éppen a vegyszermentes biogazdálkodás mellett kardoskodott. Az összejövetel végén, a jelenléti ív alapján tombola is volt, amin háti permetezőt, zöldségmagvetőgépet és egy kerti szerszámot sorsoltak ki a helyi gazdabolt felajánlásával. Távozás előtt svédasztal várta a résztvevőket, mely olyannyira bőséges volt, hogy meg is maradt belőle, a bontatlan hidegtálakat a Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó helyi Iskolaházhoz szállították ki már a találkozó után.

További cikkek

Január óta működik az iskolai étkezde

2019. Március 7.

Megfelelő felszereltségű és kellemes hangulatú étteremben ebédelnek a kisdiákok.

Tisztújító és beszámoló közgyűlés

2019. Március 7.

Március 11-én, hétfőn 18 órától a Gödör rendezvényházban.

Idén is vidáman verseltek

2019. Március 6.

A Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét idén is Érmihályfalván rendezték meg, az elmúlt pénteken kiderült, kik képviselhetik a megyét a szatmári országos döntőben.

"A szalagot hordani bátorságot is jelent"

2019. Március 6.

Az elmúlt hét végén öt végzős osztály szalagavató ünnepségét tartották meg Érmihályfalván. Ezekből kettő líceumi, három szakosztály.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: