Gólyabált tartottak a kultúrházban

Gólyabált tartottak a kultúrházban
2012. November 3.
Kovács Alexa lett a gólyakirálynő, Somogyi Cristian pedig a gólyakirály a Mezőgazdasági Főgimnázium pénteken este rendezett gólyabálján.
/vlm/Image/Show/84/
Öt pár (ülve) versengett a színpadon

Öt kilencedikes osztály egy-egy gólyapárját mutathatták be a műsorvezetők – Nemes Gyöngyi és Geszti Yvette – a kultúrházat megtöltő közönségnek: Furău Madeleine és Somogyi Cristian (IX.A), Loményi Anita és Ursu Csaba (IX.B), Lakatos Jenna és Ursu Ádám (IX.C.), Májer Lilla és Kira Lehel (IX.D.), Kovács Alexa és Székely Jóska (IX.E.) Az említett műsorvezetők köszöntötték is a versenyzőket, mint az iskola diákközösségének új tagjait, hozzátéve, hogy nem csak munka és tanulás vár rájuk, de kikapcsolódás is – egy ilyen alkalom a gólyabál is.
A párokat hét próbatétel elé állították, teljesítményüket a következő összetételű zsűri értékelte: Derşidan Ştefania aligazgató (zsűrielnök), Kind Klára tanárnő, Paulenschi Tímea tanárnő, Fele Szabolcs tanár, Nyakó József polgármester, Brugós Gabriella szponzor, Oláh Attila szponzor, Rusu Mădălina és Kis Ákos, a 2009-es “gólyapár”.
-Első próbaként a párok egymással készítettek egy perces “interjúkat”, hogy bemutatkozzanak, de jobbára bulvárkérdések hangzottak el (kedvenc autó, állat, szín).
-Másodikra a fiúk állóképességét tesztelték: fekvőtámaszokat kellett nyomni, közben lufit fújni, és az győz, akié rövidebb idő alatt kipukkan. Erre nem került sor, ugyanis ez csak látszólag egyszerű feladat, mert vagy a két feladat szinkronba hozása nem sikerült, vagy a lufi szállt el (akár többször is), vagy nem gyarapodott benne a levegő, vagy a fekvőtámasz nem ment.
-Harmadik feladatként 10 kvízkérdésre kellett, pontosabban kellett volna felelni: 1. – az aloe verát, mint kitalálandó gyógynövényt senki nem nevezte meg; 2. – szintén senki nem tudta a Dr.House című film címszereplőjének nevét (Hugh Laurie); 3. – a “nappal ugat, éjjel úszik” – találós kérdésre egy jó válasz érkezett (az anyós műfogsora); 4. – ketten tudták, melyik az USA legnagyobb vízesése (de a Niagara mellett kapott szavazatot a Mississippi és a Nílus is…); 5. – egy újabb találós kérdésre – “Mi az, ami egy nőnek havonta megjön, és csak pár napig tart?” – mindenki a kézenfekvő választ adta, holott a “fizetés” volt a megoldás; 6. – egy jó válasz érkezett a kérdésre, hogy melyik számot nem lehet leírni római számmal (0); 7. – senki nem tudta, melyik Erdély legmagasabb hegycsúcsa (Moldoveanu); 8. – ketten tudták, hogy a világ legnagyobb állata a kék bálna; 9. – senki nem tudta, hány tagországa van az EU-nak (27); 10. – hárman tudták, hogy a Földön található jég 90%-a az Antarktiszon van.
-A negyedik feladattal a lányoknak kellett megbirkózni: a csípőjükre kötött dobozból 10 pingpong labdát kellett kirázzanak, tetszőleges testmozgással. Legalább felét mindenkinek sikerült, de ketten mindet “kipakolták”.
-Ötödikre karaoke-duetteket kellet énekelni, sorshúzás alapján dőlt el, kinek milyen dal jut. Pontosabban kellett volna énekelni, mert nem mindig volt egyértelmű rögtön, hogy mit is hallunk, úgy tűnt, a tánc jobban ment volna. Talán Baricz-Nánási Ferenc tanár birkózott meg legjobban a feladattal, aki az egyik kislány helyett ugrott be alkalmi versenyzőként erre a próbára.
-A hatodik versenyszám elvileg lehetőséget adott volna a színészi képességek megvillantására, ugyanis Rómeót és Júliát kellett megszemélyesíteni. A pár mondatos párbeszédet különböző stílusban kellett volna elmondani: katonásan, szomorúan, ittasan, idegesen és szégyenlősen. Díszletként egy létrát nyitottak ki a színpadon, amire a lányok felléptek, míg egy segítő “Erkély” feliratú papírlappal áll előtte. A legnagyobb sikere talán annak a párnak volt, melynek tagjai egy kavarodás miatt egymás szövegét mondták, de – nem vették észre… (A közönség túlnyomó többsége sem érzékelte egyébként, míg a bemondók nem szóltak.) A kért stílusokról pedig alig lehetett szó, miközben a Júliák a létrán kapaszkodásba voltak elfoglalva, némely Rómeónak pedig az egyszerű olvasás is alig ment…
-A hetedik, utolsó próba előtt azt gondolta az ember, az nem lehet gond, hiszen a korábbi karaoke alatt láthatóan inkább táncoltak volna a versenyzők. Ekkor módjuk lett volna rá, ám a sok ritmus (rock, tangó, keringő, diszkó, manele) mintha egy nagy masszává sűrűsödött volna, amiben csak két-három fiatal találta nagyjából a lépést.
A zsűri döntésre vonult vissza, és mintegy fél óra alatt a következőkre jutott:
5. helyezett – Májer Lilla és Kira Lehel
4. helyezett – Kovács Alexa és Székely Jóska
3. helyezett – Loményi Anita és Ursu Csaba
2. helyezett – Lakatos Jenna és Ursu Ádám
1. helyezett – Furău Madeleine és Somogyi Cristian.
A 2012-1013-as tanév gólyakirálynője Kovács Alexa, gólyakirálya Somogyi Cristian lett, a díjakat a tavalyi győztesek, Turuczkai Henrietta és Szilágyi Daniel adták át.
A gólyabál bulival folytatódott.


Keresés