"Gorillashow" Érmihályfalván

2018. Augusztus 3.

Idén ötödik alkalommal látogatott el városunkba az angliai The Flying Gorillas nevű csoport, mely az érmihályfalvi Philadelphia Alapítvánnyal közös európai uniós projekt keretén belül a táncszínház izgalmas világába vezette be az arra fogékony gyerekeket. Boros Emőke tanárnő beszámolója.

 

A Repülő Gorillák tagjai a tánc és zene segítségével hidalják át a különböző országok közötti határokat, kötnek össze embereket a világ minden tájáról. Igazi nemzetközi csapat az övék, hiszen a tagok között találunk angol, olasz, argentín, ukrán és Fülöp-szigeteki művészt is.

Az érdekes csoport már ismerősként jön hozzánk, így most sem volt nehéz érdeklődő gyerekeket találni, akik egy héten keresztül minden délután a Zelk Zoltán Általános Iskola tornatermében gyakoroltak a zenészekkel, táncosokkal.

Megtanulhattak egy breakdance mozdulatokkal teletűzdelt hip-hop koreográfiát, egy törzsi táncot, sokat nevettek és nem utolsósorban a szórakozás mellett fejleszthették nyelvtudásukat. Akárcsak eddig minden alkalommal, most is ellátogattak a Dihenes negyedbe, ezúttal az iskolába, ahol szintén táncot tanítottak a megjelent roma és nem roma származású gyerekeknek.

A munkával és szórakozással töltött hét után csütörtök este a Bartók Béla Művelődési Házban egy fergeteges showműsort mutattak be művészek és gyerekek egyaránt. A gyerekek előadták a tanult koreográfiákat, a londoni művészek pedig saját zenés-táncos műsorukat a megjelent szülőknek, nagyszülőknek, ismerősöknek.

A közös program zárásaként péntek délután a város központjában került sor újabb bemutatóra, melyet az arra járók nagy örömmel nyugtáztak. Már csak a búcsú volt hátra, a gyerekek nehéz szívvel köszöntek el a "gorilláktól", akik megígérték, hogy jönnek még hozzánk.

   Boros Emőke További cikkek

Bírságok: Két nap helyett két hét

2018. Augusztus 3.

Augusztus 24-én lép életbe az a törvény, mely lényeges változásokat hoz a bírságok kifizetésével kapcsolatban.

Szabadnapok az állami alkalmazottaknak

2018. Augusztus 3.

Augusztus 16-a és 17-e is szabadnap lesz, így a már állami munkaszüneti napnak számító augusztus 15-ével – amely idén szerdai napra esik – és a rá következő hétvégével együtt ötnapos minivakációt kapnak a közszféra alkalmazottai.

Az Érmihályfalván gyűjtött búza a létavértesi központban

Az ígértnél több adományt adhattak le

2018. Augusztus 2.

A korábban jelzett 40 mázsa helyett 50 mázsánál is több lett az adomány.

Balatonlellén edzőtáborozott az Aladin

2018. Augusztus 2.

Az érmihályfalvi Aladin Hero Team kempo versenyzői Balatonlellén vettek rész egy hetes edzőtáborozáson, mely övvizsgával zárult.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: