Gyereknap volt a focipályán

Gyereknap volt a focipályán
2017. June 7.
Ahogyan az lenni szokott, a gyerekek el nem fogyó energiával vettek részt az érmihályfalvi gyereknapi rendezvényen, melyen a felnőttek is szerephez jutottak.
/vlm/Image/Show/84/
A táncbemutató előadói, háttérben az alkalmi játszótér

Az érmihályfalvi RMDSZ-Nőszervezet az Érmihályfalváért Egyesülettel és az önkormányzat támogatásával idén is megszervezte a gyereknapi rendezvényét, szombaton várták a kicsiket és nagyokat a Praszler Gyula sportpályára. A szervezők már reggel nekiláttak az előkészületeknek, sátrakat állítottak, de “letelepedett” a népi (jellegű) játékokból állt játszótér és az ugrálóvár is. Jó ötletnek bizonyult, hogy a meteorológusok által megjósolt és meg is érkezett hőségre tekintettel úgynevezett pihenősátrakat is állítottak, ahol a leterített plédeken pihenhettek meg kisbabák és kismamák, adott pillanatban valóságos spontán baba-mama klub alakult. Ami pedig a programokat illeti: Salajan Emőke óvónő “zumbáztatta” meg a mozgásigényeseket, az arcfestő sátor alatt pedig nem fogyott el a sor. Ugyancsak keményen kellett állják a sarat a bohócok, akik műsoruk után nem győztek elég lufit hajtogatni, de nem volt megállása annak a póninak sem, mely kicsi hintót húzva séta-kocsikáztatta a gyerekeket.

A székelyhídi Tini Dance Táncstúdióhoz tartozó Fresh Dance kisebb és nagyobb gyerekek alkotta csoportja több koreográfiát is előadott, a Hajdúböszörményből érkezett Köszörűs Sára, illetve a helyi Darabont Gréta énekelt.

A családi stafétában öt csapat (anya, apa és 14 év alatti gyerek) tagjai szlalomoztak, bukfenceztek, de a családfő pluszpontokért karjaiba is ragadhatta a család- és egyben csapattagjait. A fődíjat, egy kerékpárt a Venkli, a kerekes bőröndöt a Karsai, a focilabdát az Oláh család nyerte, de Csomósék és Solymosánék sem távoztak üres kézzel. A Szépkor nyugdíjas egyesület tagjai a rögtönzött konyhán tüsténkedtek: a háziasszonyok biztos tudják, mit jelent 16 kg lisztből lángost sütni, nos, ők ezt tették és egy morzsa sem maradt. Utolsó program volt a Libavonat együttes koncertje, melyből egyebek mellett azt is megtudtuk, hogy gyerekkoncertre nagy botorság fakanál nélkül érkezni. Egész nap adománygyűjtés is volt: a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Iskolaháznak gyűjtöttek tartós élelmiszert, ruhaneműt, az adományokért járt tombolán egy ajándékkosár talált gazdára. A késő délutáni órákra azért már lankadt a lelkesedés, a nagy meleg is megtette hatását, ám mielőtt kiürült volna a focipálya, a szervezők a gyerekek bevonásával rendet tettek maguk után, egy eldobott papírfecni sem utalt arra, hogy a gyepszőnyegen korábban órákon át milyen nyüzsgés volt.

(erdon.ro)