Gyereknapi nyüzsgés a focipályán

2019. Június 10.

Június 9-én, pünkösdvasárnap tartották meg a már hagyományos gyereknapi rendezvényt az érmihályfalvi focipályán. A nyüzsgés délelőtt 10-től délután 17 óráig tartott, melynek során több százan fordultak meg a helyszínen.

 

Ahogyan lenni szokott, a főszervező, az önkormányzatés az Érmihályfalváért Egyesület támogatását élvező helyi RMDSZ-Nőszervezet tagjai és segítőik már a program kezdésének meghirdetett időpontja előtt a helyszínen voltak, hogy megtegyék a szükséges előkészületeket: sátrakat emeltek a tűző nap ellen a kézműveskedésnek helyet adó asztalok fölé, az alkalmi konyhához, ahol a közreműködő Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai idén is lángost sütöttek (mintegy 15 kg lisztből!), de volt sátor a pihenőhely felett is, ahol a kisgyerekes szülők plédekre ülhettek le csemetéikkel és erre szükség is volt, hiszen a hőmérő higanyszála napközben a 30 fok fölé kúszott. A sátrakat, a pályát övező kerítést luftballonokkal díszítettek, összeszerelték a hangosítást, előkészítették a sok-sok palack vizet és poharat, ami minden megszomjazó rendelkezésére állt, de készültek a szórakozást szolgáló attrakciók is: volt népi jellegű játszótér, gumivár, pónilovaglás, lufihajtogatás bohócokkal, lézerharctér, kosárlabdázás, arcfestés. A fentiek közül mindent ingyen lehetett használni és igénybe venni (ide értve a vizet és a lángost is, amíg a készlet tartott), sőt, ajándékot kaptak, akik papírtányért színeztek, vagy fellépőként részt vettek a programban. Hiszen program is volt, melyeket megelőzően a szervezők nevében Sütő Judit ismertette az egész napra vonatkozó tudnivalókat, illetve a továbbiakban a műsorvezetői feladatot is ellátta, majd Nyakó József polgármester köszöntötte a megjelenteket, kiemelve: a gyereknap "a legnagyobb érték" ünnepe, hiszen a gyerekek a jövőnket jelentik. Arra kérte a jelenvoltakat, hogy a programról értesítsék ismerőseiket, hogy azok is részt vehessenek, hiszen nincs ok a távolmaradásra, ugyanakkor ezúttal is köszönetet mondott a felnőtteknek, hogy a két héttel korábbi szavazáson a feladat komolyságához méltó érettségről tettek tanúbizonyságot. 

Ezt követte az első bemutató: a Zelk Zoltán Általános Iskola IV. C. osztályának Zelkes Zumba Dance csoportja, ahogyan a nevükből is kiderül, zumbát adtak elő, s akinek erre "megmozdult" a lába, az mindjárt be is állhatott a sorba, hiszen Vincze Emőke óvónő, zumbaoktató tartott "edzést" kicsiknek-nagyoknak. A következő program a déli órában a székelyhídi Tini Dance Center táncstúdióhoz tartozó helyi Fresh és Turbó Dance csoportok bemutatója volt, melynek során Oláh Katalin és Erdei Csenge oktatók vezetésével mutattak be a gyerekek koreográfiákat, a szülők legnagyobb örömére, sőt, az utolsó zenére a szülőket is táncba vitték a gyerekek. Bár az Aladin Hero Team kempo csapat egész nap várta az érdeklődőket egy kis mozgásra, a küzdősport kipróbálására, kora délután bemutatót is tartottak, melyből kiderült, hogy ez a sport nem egyszerűen "bunyó", hanem sok munkát, fegyelmet, alázatot igényel gyakorlóitól. A nyüzsgés délelőtt 10-től délután 17 óráig tartott, melynek során több százan fordultak meg a helyszínen, voltak akik elejétől a végéig ott voltak, mások csak időlegesen, igazodva a kisebb gyerekek életritmusához. Ahogyan lenni szokott, "zárás" után a szervezők összepakoltak, rendet raktak, amihez a résztvevők is segítséget nyújtottak, hiszen elenyésző volt például a szemetelés, ami a hasonló események jótékony nevelő hatását is bizonyítja.

  (erdon.ro)   

További fotók ITT.További cikkek

(Illusztráció)

Tűzifát lehet igényelni

2019. Június 10.

Prunuszt és nyárfát lehet igényelni.

A császár, újra

2019. Június 11.

Móka-előadás június 16-án, vasárnap.

Egészségügyi analízisek

2019. Június 10.

Hétfőtől péntekig várják a pácienseket.

Életkerék - 2019. Május

2019. Június 7.

A május folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: