Hétfőn megkezdődtek az érettségi írásbeli vizsgái

2019. Július 1.

A tanügy-minisztérium indított egy ingyenes telefonvonalat – 0800801100 -, amelyen jelenteni lehet bármilyen, az írásbeli vizsgával kapcsolatban észlelt rendellenességet. A szám július 1-je és 4-e között hívható 8-tól 16 óráig.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Hétfőn román nyelv és irodalomból mérik fel a végzősök tudását, kedden anyanyelvből, szerdán a szaknak megfelelő kötelező, csütörtökön pedig a választott tantárgyból írásbeliznek.

Az eredményeket július 8-án délig közlik, és ugyanaznap 12 és 16 óra között lehet óvást benyújtani. Az óvások utáni végleges eredményeket július 13-án ismertetik.

Az írásbeli vizsgákon képes személyazonosító okmány felmutatásával lehet részt venni. A jelentkezőket 7.30 és 8.30 óra között engedik be a terembe, és a tételek kiosztásától számítva három óra áll rendelkezésükre ezek kidolgozására. A vizsgázók kizárólag kékkel író tollat vagy golyóstollat használhatnak, valamint ceruzát és rajzeszközöket a rajzok elkészítéséhez. Semmiféle, számolásra alkalmas eszköz nem lehet náluk, és csak a teremben kiosztott papírt használhatják.

Minden termet megfigyelő kamerákkal látnak el, a vizsgázóknak tilos kommunikálniuk egymás között, és sem kézikönyveket, szótárakat, jegyzeteket, sem pedig mobiltelefonokat vagy más elektronikus kommunikációs/számoló eszközöket nem szabad a terembe vinniük, illetve használniuk. Azokat, akiknél ilyeneket találnak, kizárják az érettségiről, függetlenül attól, hogy használták-e a náluk talált segédeszközt vagy sem – figyelmeztet minisztérium. A kizárt diákok nem vehetnek részt a következő két vizsgaszesszión, és a korábban szerzett jegyeiket, minősítéseiket sem ismerik el.

A tanügy-minisztérium indított egy ingyenes telefonvonalat – 0800801100 -, amelyen jelenteni lehet bármilyen, az írásbeli vizsgával kapcsolatban észlelt rendellenességet. A szám július 1-je és 4-e között hívható 8-tól 16 óráig.

A sikeres vizsga feltétele a hatos átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.

  (erdon.ro)További cikkek

"Boldog, aki nem csak a földre szegezi tekintetét"

2019. Július 1.

Egy héttel a templombúcsú után június 29-én, szombaton, Péter és Pál napján újra ünnep volt az érmihályfalvi római katolikus egyházközségben: Böcskei László megyés püspök 48 fiatalnak és egy felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

37 fokos kánikulára is számítani lehet

2019. Július 1.

Első fokú hőségriadót adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Aláírták a szerződést a tanuszoda építésére

2019. Június 28.

Kezdődhet a margittai és az érmihályfalvi tanmedence építése, csütörtökön aláírták a kivitelezési szerződést.

(Illusztráció)

Jobbítani nem tudnak, a nyűgből nem kérnek

2019. Június 28.

Érmihályfalva helyhatósága sem szándékszik átvenni a megyei önkormányzattól az úgynevezett tej-kifli akció lebonyolítását. Bár jobbítási ötletek lennének, azok gyakorlatba ültetésére jelenleg nincs lehetőség.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: