Hétfőtől kézbesíti a posta a megemelt nyugdíjakat

2019. Augusztus 30.

A nyugdíjpont értéke az új nyugdíjtörvénnyel hétfőtől 1100 lejről 1265 lejre nő. Hétfőtől a szociális nyugdíj értéke is nő 640 lejről 704 lejre.

 

Hétfőtől, pontosabban szeptember elsejétől 15 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke. Ez azt jelenti, hogy ötmillió nyugdíjas körülbelül 10-15 százalékkal nagyobb nyugdíjat kap szeptember elsejétől. A munkaügyi miniszter, Marius Budăi elmondta, a posta hétfőtől kezdi kikézbesíteni a megemelt összegekről szóló nyugdíjszelvényt.

A nyugdíjpont értéke az új nyugdíjtörvénnyel hétfőtől 1100 lejről 1265 lejre nő. Hétfőtől a szociális nyugdíj értéke is nő 640 lejről 704 lejre. 2020. szeptember elsején szintén nyugdíjemelésre számíthatnak a nyugdíjasok. Akkor a nyugdíjpont értéke 1265 lejről 1775 lejre nő.

A kérdés már csak az, honnan fedezi a kormány ezeket a kiadásokat, hiszen jelenleg is többmilliárd lejjel kell kipótolni az országos nyugdíjbiztosító pénztár költségvetését, hiszen a munkavállalók által befizetett hozzájárulás nem fedezi a nyugdíjakat. A hétfőtől hatályba lépő 15 százalékos nyugdíjemelés csak ebben az évben 8,4 milliárd lejjel terheli meg a költségvetést. Jövő évben 24,8 milliárd lej plusz teherrel kell számolni, 2021-ben 51 milliárd lejjel, 2022-ben pedig 81 milliárd lejjel.

              (maszol.ro)További cikkek

Egy irányba húzták a szekeret

2019. Szeptember 2.

A Részek Viadalát, a városrészek egymás közötti játékos vetélkedőjét rendezték meg szombaton újra Érmihályfalván. Alább a részletes eredmények, illetve a fotótár elérhetősége.

Szereztünk magunknak egy izgalmas délutánt...

2019. Szeptember 2.

Akik mindkét meccset látták, azt mondják: a hazai egyenes folytatása volt az egy héttel korábbinak. Szerencsére egy jelentős eltérés mégis akadt: most nyertünk.

A lányok előadásaik közben, illetve a kőszegi várban

Hősök, példaképek, hazafiak - avagy diákjaink a XXIV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián

2019. Augusztus 30.

Molnár Kamilla, Kelemen Hilda Orsolya és Kádár Anna Orsolya vett részt a honismereti táborban, Kőszegen. Utóbbi beszámolója olvasható alább.

(Illusztráció)

Szerencsejátékkal kockáztatják segélyeiket

2019. Augusztus 30.

Országszerte, így megyénkben is sok segélyezettől vonták meg az állami támogatást, miután kiderült, hogy játékautomatán kisebb-nagyobb összeget nyertek.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: