Hídavatás - program néptáncoktatásra

2017. November 29.

A Nagyvárad Táncegyüttes táncosai oktatják a vidéki néptánccsoportok tagjait egy program keretében. A napokban az érmihályfalvi kultúrházban gyűltek össze a környékbeli táncosok.

 

A nagyváradi Szigligeti Színház 2018/2018-as évadának meghirdetésekor jelentették be: "Hídavatás címmel, az iskolaprogramok jól ismert rendszerében készül megünnepelni a Nagyvárad Táncegyüttes Arany János születésének 200. évfordulóját. A bicentenárium alkalmából, a táncegyüttes művészei, Bihar megyei néptánccsoportokkal közreműködésben a nagyszalontai költőóriás balladáit dolgozzák fel táncos formában."

A Nagyvárad Táncegyüttes tagjai a program keretében tartanak táncoktatást a megye különböző részein működő amatőr néptánccsoportok tagjainak. Nemrégiben Érsemjénben Forgács Zsombor  oktatott, az elmúlt pénteken pedig az érmihályfalvi kultúrházban Rácz Lajos (Laczikó Zita, a borsi néptánccsoport tagjának társaságában). A helyi néptánccsoportok mellett semjéni, körtvélyesi és monospeteri táncosok éltek a lehetőséggel, 17 órától a gyerekek sóvidéki, 19 órától a felnőttek mezőpaniti táncokat tanultak.


További cikkek

Szolgáltatások a hét végén

2017. November 29.

A szemétszállítást és a vízmű pénztárának nyitva tartását is befolyásolja a hosszú hétvége.

Adventi koszorú készítés és házhoz hívható Mikulás

2017. December 1.

Az ÉRMISZ idén is megszervezi hagyományos programjait.

Kép és szöveg: Szőke Ferenc

Citerazenekarunk a székelyhídi kórustalálkozón

2017. November 29.

A Bartók Béla Citerazenekarral az egész terem együtt énekelt a XIII. Érmelléki Kórustalálkozón.

(Fotó: MTI)

Debrecen 33 méter magasból

2017. November 28.

A Debrecenbe látogatók 33 méterről, a Debrecen Eye magasából láthatják a belvárost. Adventi programok Debrecenben, árakkal és (helyi) időpontokkal.​

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: