Hőség okozta mezőgazdasági károk

2017. Augusztus 29.

A hőség okozta veszteségben érintett gazdák jelentkezhetnek a károk felméréséért, a későbbiekben a Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez fordulhatnak kártérítésért.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Az idei nyáron több napon keresztül is 35 Celsius-fok fölé kúszott a hőmérő higganyszála, ami a mezőgazdasági növényekben nemcsak mennyiségileg, hanem minőségileg is károkat okozott. A szárazsággal ellentétben, amely az öntözőrendszerek által kivédhető, a hőség ellen nem lehet védekezni, így az beilleszkedik a természeti csapások kategóriájába, ezáltal pedig a gazdák kártérítésben részesülhetnek. Ennek kapcsán a Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóság felhívja a hőség okozta károkban érintett gazdák figyelmét, hogy jelentkezzenek a helyi közigazgatási egységnél, és kérvényezzék a károk felmérését, illetve az igazoló dokumentumokat, amelyek a későbbiekben a Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) általi kártérítés miatt válhatnak szükségessé.

További információk a Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóságnál, a 0259/41-27-66 telefonszámon kérhetőek, felelős személy Raţ Mihai Gabriel.

   (Bihari Napló)


További cikkek

Ökumenikus istentisztelet a Szent István-i apostoli keresztnél

Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség!

2017. Augusztus 30.

Újkenyér ünnepén ökumenikus istentisztelet volt a kiskápolnánál, következő héten vakációs bibliahetet tartottak. Balázs Eszter IKE-tag beszámolója.

Ahol az útmenti fák ágai, koronái benyúlnak az úttest fölé

Csinosítják a lombkoronákat

2017. Augusztus 30.

Csütörtöktől városgazdálkodási és közlekedés-biztonsági szempontok alapján megkezdődik az utak menti fák "csinosítása".

A szórakozás "diadala" lett a viadalból

2017. Augusztus 29.

A szervezők ígéretének megfelelően sok meglepetést tartogatott a résztvevőknek a vasárnap megtartott Részek Diadala. Minden adott volt ahhoz, hogy aki akarta, jól érezhette magát.

A csapatok közös tánca az egyik próbatétel során (fotó: Sütő Judit)

Folytatása következik

2017. Augusztus 28.

Vasárnap zajlott le az ötödik Részek Viadala, először Részek Diadala címmel. Nyakó József polgármester fogalmazta meg gondolatait ennek kapcsán, köszönetét fejezve ki azoknak, akik "hozzájárultak a Részek Diadalának folytatásához".

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: