Hősök, példaképek, hazafiak - avagy diákjaink a XXIV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián

2019. Augusztus 30.

Molnár Kamilla, Kelemen Hilda Orsolya és Kádár Anna Orsolya vett részt a honismereti táborban, Kőszegen. Utóbbi beszámolója olvasható alább.

A lányok előadásaik közben, illetve a kőszegi várban

A lányok előadásaik közben, illetve a kőszegi várban

A Honismereti Szövetség pályázatot hirdetett meg januárban, melyre egy választott történelmi személyiség, példakép bemutatásával lehetett jelentkezni. A pályázat címe: Arcok és harcok - hősök, példaképek, hazafiak. Magyarországi és határon túli diákok egyaránt pályázhattak. A leadási határidő 2019. március 15. volt.

Érmihályfalváról hárman írtunk dolgozatot: Molnár Kamilla Andrássy Ernőt választotta példaképének, Kelemen Hilda Orsolya és Kádár Anna Orsolya (jómagam) Sass Kálmán, Érmihályfalva mártír lelkipásztorának életéről számoltunk be esszénkben. Úgy gondoltuk, szívesen ismertetnénk meg ezeket a példaértékű embereket másokkal is, mivel nevük sajnos nem sok ember számára ismert.

A dolgozat megírásával részvételt nyertünk a Honismereti Szövetség által szervezett XXIV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia táborába, amelyet július 30. és augusztus 4. között szerveztek meg. E színvonalas rendezvénynek idén Kőszeg adott otthont, ami minden szempontból kitűnő választás volt: igényeinket kielégítő volt a szállás, az étel, a programok változatosak és élvezhetőek voltak.

Az átdolgozott esszéinket egy prezentáció segítségével legjobb tudásunk szerint mutattuk be a közönségnek.

Egy hét alatt rengeteg színes és érdekes bemutatót hallhattunk neves emberektől, és a táborra részvételt nyert diákoktól. Könyvbemutatón vehettünk részt, idegenvezető segítségével bejártuk Kőszeg utcáit, megismerkedhettünk a nagy múltú város történelmével. Jártunk a várban, temetőt látogattunk, fürdőztünk Bükkfürdőn. Tanulmányi kirándulás keretében ellátogattunk Lékára, Rohoncra, Bucsura, Nardára és végül, de nem utolsó sorban a Felsőcsatár-i Vasfüggöny Emlékmúzeumba. Emellett kőszegi tartózkodásunk idején zajlottak az Ostromnapok, ami még élvezetesebbé tette a tábort.

A felkészülésben segített, valamint a táborban kísérőnk volt Szilágyi Éva Andrea történész, muzeológus.

                               Kádár Anna Orsolya,

             a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának tanulója







További cikkek

Hétfőtől kézbesíti a posta a megemelt nyugdíjakat

2019. Augusztus 30.

A nyugdíjpont értéke az új nyugdíjtörvénnyel hétfőtől 1100 lejről 1265 lejre nő. Hétfőtől a szociális nyugdíj értéke is nő 640 lejről 704 lejre.

Egy irányba húzták a szekeret

2019. Szeptember 2.

A Részek Viadalát, a városrészek egymás közötti játékos vetélkedőjét rendezték meg szombaton újra Érmihályfalván. Alább a részletes eredmények, illetve a fotótár elérhetősége.

(Illusztráció)

Szerencsejátékkal kockáztatják segélyeiket

2019. Augusztus 30.

Országszerte, így megyénkben is sok segélyezettől vonták meg az állami támogatást, miután kiderült, hogy játékautomatán kisebb-nagyobb összeget nyertek.

Megkezdődött a 7. Szabadság Feszt!

2019. Augusztus 30.

Megnyitotta kapuit a hetedik alkalommal megszervezett Szabadság Fesztivál. Alább a részletes program.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: