Idei ünnepköszöntők a városházán

2017. December 28.

Idén kevesebben voltak a városházán ünnepet köszönteni, ám más településekről is érkeztek.

 

A hagyomány szerint idén is több csoportban érkeztek ünnepköszöntők karácsony előtt a városházára. 

Legelsőkként a Mezőgazdasági Főgimnázium magyar tagozatos diákjaiból álló kórus állt meg az intézmény karácsonyfája előtt, Dienes Ilona és Gergely Tamás tanárok vezetésével (képünkön balra fent), őket ugyancsak a líceum másik kórusa követte, a román tagozatos diákokat ezúttal is Flore Dronca tanár kísérte el (jobbra fent). 

Még két iskolai csoport látogatott el az elöljáróságra, mindkettő a "Székely kapu - Zöld kapu" elnevezésű pályázatra készített hagyományőrző, betlehemes játékot.

A margittai Horváth János Elméleti Líceum diákjait Bordás Mária vallástanárnő készítette fel (balra lent). Előadásukkal bejárták az Érmelléket, voltak Debrecenben is, sőt, december közepén a Szatmár megyei Mikolán produkciójukkal első helyezést nyertek egy közel húsz betlehemes és kántáló csoportot felvonultató versenyen.

Végül a "Semjéni betlehemesek" nevű csoport érkezett. A Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjait Máté Tünde és Csorba Mihály tanárok készítették és kísérték el (jobbra lent).

Az ünnepköszöntő csoportok mindegyikét süteménnyel, üdítővel kínálták a vendéglátók.


További cikkek

(Illusztráció)

Csillagfedési kavalkáddal búcsúzik az idei év

2017. December 28.

Mintha az égbolt is tudná, hogy valami sziporkázó látvány szükséges ilyen december végi hangulathoz, a szilveszterhez, ugyanis több csillagfedés észlelésével búcsúzhatnak el az égbolt szerelmesei az idei év(g)től, 2017-től. Szoboszlai Endre csillagász-ismeretterjesztő írása.

Szőke János református lelkészről, újabb adatok alapján

2017. December 29.

Újabb adatok kerültek elő Szőke János néhai református lelkészről, például templomépítő munkájáról. Ezeket Kovács Rozália helytörténész tárja elénk.

Mihályfalva kalákázott a legjobban

2017. December 28.

Az idén Érmihályfalva város és annak polgármestere, Nyakó József kapta a Bihar Megyei RMDSZ-szervezet által alapított Tulipán Kaláka Díját. A díjat Borsi Imre Lóránt adta át.

2018. köszöntése a főtéren

2017. December 27.

Idén is lesz óévbúcsúztatás a főtéren.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: