Idén is vidáman verseltek

2019. Március 6.

A Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét idén is Érmihályfalván rendezték meg, az elmúlt pénteken kiderült, kik képviselhetik a megyét a szatmári országos döntőben.

 

Az idei már a 19. év, amikor vidám versek remélhetőleg vidám szavalóinak hirdettek versenyt az általános iskolások körében. A körzeti szakaszok után most is Érmihályfalván került sor a megyei döntőre, az elmúlt pénteken délután. A Zelk Zoltán Általános Iskola főépületének udvarán lévő, úgynevezett zöld épületben, a step by step osztályok "otthonában" Karászi Éva tanítónő, főszervező tartott névsorolvasást az összesen 47 gyereknek, majd Csengeri Csongor igazgató köszöntötte a szerte a megyéből érkezett vendégeket "a tavasz első, napsütéses napján". A kisebb-nagyobb diákok négy korcsoportban és két osztályteremben álltak a zsűri elé: a 0. - I. - II. illetve VII. - VIII. osztályosokat Molnár Júlia színművésznő, Boros Emőke (Érmihályfalva) és Holczman Edit (Kágya) tanárnők, míg a III. - IV. és V. - VI. osztályosokat Pető Csilla korábbi tanfelügyelő, egyetemi tanár, Holczman Ilona (Székelyhíd) és Nagy Éva (Érmihályfalva) tanárnők hallgatták meg, persze a kísérők, szülők mellett. A zsűritagok hosszas tanakodás után hoztak döntést, azok kihirdetése előtt egyik részről Molnár Júlia méltatta a hallottakat, másrészről Pető Csilla köszönte meg a házigazdák munkáját, nemkülönben a felkészítő pedagógusokét, kiemelve, hogy szinte kivétel nélkül hibátlan volt a versválasztás. Azt kívánta a továbbjutóknak, hogy legalább olyan sikeresek legyenek az országos döntőn, mint a korábbi években az akkoriak. De kik is ők? 
Mint elhangzott, a zsűritagok sokkal több jókedvű, nemkülönben ügyes, tehetséges verselőt is továbbjuttattak volna, de a szabályok értelmében csak a korosztályok első három helyezettje léphet tovább. Mi alább nem csak őket soroljuk fel, de a mindenféle különdíjasokat is: 
0. - I. - II. osztályosok: 1. Nemes Zsófia (Szalonta), 2. Éles Richárd (Szalonta), 3. Gál Nóra Hanna (Nv. Szacsvay); dicséret: Nagy Mózes Dániel (Nv. Szacsvay), Orosz Erzsébet (Érmihályfalva); Napsugár-különdíj: Sass Zsombor (Margitta), Kólák Emese (Nv. N. Balcescu); leghitelesebb verselés: Camerzan Sonya Zoé (Nv. Szacsvay), legjobb versválasztás: Kádár Noémi (Székelyhíd), legtisztább beszéd: Bánházi Bíborka Zselyke (Érmihályfalva); 
III. - IV. osztályosok: 1. Belényesi István (Érmihályfalva), 2. Szabó Dorottya (Szalonta), 3. Karsai Kristóf (Érmihályfalva), dicséret: Bordás Lőrinc (Szalonta), Erdei Botond (Székelyhíd), Napsugár-különdíj: Szabó Barbara (Szalonta), Meleg Nóra (Nv. 16. iskola); 
V. - VI. osztályosok: 1. Takó Dorottya (Szalonta), 2. Pap Kevin (Tamási), 3. Trubács Henriett (Nv. Művészeti Líceum), dicséret: Füzesi Erik (Nv. Ady Líceum), Futaki László (Bors), Pál Viktória (Margitta), Rázmán Orsolya (Nv. Ady); 
VII. - VIII. osztályosok: 1. Coroianu Dávid (Nv. Szacsvay), 2. Zdroba Natália (Érmihályfalva), 3. Gulácsi Kitti (Érmihályfalva).
A versenyt az Universal Tractor SRL támogatta, illetve Jakó Jolán óvónő mézeskalácsait is átadták.
Az országos döntőt idén is a szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban tartják, április 5. és 7. között.

További cikkek

Gazdatalálkozó, a közös érdek jegyében

2019. Március 7.

A jelenléti ív szerint ötvenen vettek részt a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei szervezete által szervezett érmihályfalvi gazdagyűlésen kedden délután.

Január óta működik az iskolai étkezde

2019. Március 7.

Megfelelő felszereltségű és kellemes hangulatú étteremben ebédelnek a kisdiákok.

"A szalagot hordani bátorságot is jelent"

2019. Március 6.

Az elmúlt hét végén öt végzős osztály szalagavató ünnepségét tartották meg Érmihályfalván. Ezekből kettő líceumi, három szakosztály.

(Illusztráció)

Két tornán is megyeközi döntősök a mihályfalvi diákok

2019. Március 5.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola hetedikes-nyolcadikos fiúkból álló focicsapata nyerte a Tanfelügyelőség szervezte torna megyei szakaszát, és részt vehet a megyeközi döntőn.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: