Ilyen időnk lesz a következő két hétben

2020. Január 17.

Országszerte a sokéves átlaghoz közelít majd a hőmérséklet a következő két hétben.

 

A csúcshőmérsékletek a 10 Celsius-fokot is elérhetik, kevés csapadékra inkább január 21-e után kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, a január 13-a és 26-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből. 

Erdélyben a január 13-án jegyzett 3 Celsius-fokos átlaghőmérséklet január 16-ára 6 Celsius-fokra emelkedik. Ezt követően az átlaghőmérséklet enyhén csökken, és január 26-áig nagyjából a sokéves átlagnak (0-2 Celsius-fok) felel majd meg.

Éjszaka az évszaknak megfelelően mínusz 2 és mínusz 7 Celsius-fok közötti értékek várhatók, az utolsó napokban valamivel hidegebb lesz, mínusz 9 fok köré süllyed a hőmérő higanyszála. Csapadék ez első héten gyakorlatilag nem lesz, a másodikon, főleg 21-e és 24-e között, gyenge havazás előfordulhat. 

A Bánságban és a Körösök vidékén az átlaghőmérséklet a hétfői 5-ről, három nap alatt 10 Celsius-fokra nő, majd ezt követően az ilyenkor megszokott értékekre (2-4 Celsius-fokra) süllyed. Éjszaka néhány fokkal nulla alatt lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, a leghidegebb, mínusz 6 Celsius-fok, január 24-e és 26- között lesz. Gyenge csapadékra leginkább január 21-e és 24-e között lehet számítani.

Máramarosban a jelzett periódus elején felmelegedés várható, majd az átlagosra (0-3 Celsius-fokra) csökken a hőmérséklet. Az első napokban mínusz 3-6, az utolsó három napban mínusz 8 fokig csökken az éjszakai hőmérséklet. A csapadék valószínűsége január 21-e és 24-e között a legnagyobb.

A hegyvidéken az időszak kezdetén jegyzett átlag 1 Celsius-fokról 4 fokig melegszik fel a levegő, majd folyamatosan csökken a periódus végéig, amikor átlgosan mínusz 4 Celsius-fok várható. Az első héten éjszaka mínusz 6 és mínusz 2, a másodokon mínusz 12 és mínusz 8 fok között alakulnak a minimumok. Enyhe napi csapadékra január 18-a után lehet számítani.

  (maszol.ro)További cikkek

Lakossági fórum a városfejlesztési projektekről

2020. Január 20.

Lakossági fórum helyszíne volt pénteken este az érmihályfalvi Gödör rendezvényház. Ezen egyebek mellett a folyamatban lévő pályázatokról is szó esett.

Pódium Díj 19., Szépműves Díj 7. alkalommal

2020. Január 20.

A Pódium Díjat 19-ik, a Szépműves Díjat 7-ik alkalommal adták át szombaton este az érmihályfalvi kultúrházban.

Gázolaj-támogatás a 2019-es 4. negyedévre

2020. Január 17.

Kérvényeket január 31-ig lehet letenni.

(Illusztráció)

Mezőgazdasági tanfolyamok indulnak

2020. Január 17.

Megelőzendő a későbbi tumultust, amikor kötelező lesz a hasonló módon beszerzett diplomák bemutatása, máris lehet jelentkezni mezőgazdasági kurzusokra.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: