Irtani kell a parlagfüvet

2019. Június 27.

A Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség értesítése szerint mindenki köteles az általa birtokolt vagy adminisztrált területet karban tartani úgy, hogy azon ne szaporodhasson el a parlagfű.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Az önkormányzatokhoz eljuttatott közlemény részletezi, hogy a területeket birtokló magán és jogi személyek, a vasútvonalakat, folyóvizeket, vízgyűjtő területeket, egyéb közterületeket adminisztrálók felelősek a vonatkozó törvény betartásáért. Ennek értelmében el kell végezni a területek karbantartását, ami az allergén növény kaszálását (gyakrabban), illetve gyökerestől történő eltávolítását jelenti, megakadályozva ezzel, hogy a parlagfű virágzására sor kerülhessen. A felhívás kiemeli: a karbantartandó területek közé sorolandóak az építkezési területek, illetve az építkezési anyagok raktározására szolgáló területek is.

A kormánybiztosi hivatal helyi, ellenőrzésre jogosult bizottságokat fog kinevezni, melyek figyelemmel kísérik a rendelkezés betartását, esetenként előbb írásos figyelmeztetést, később pénzbeli bírságot róhatnak ki. További cikkek

(Illusztráció)

Ausztriából köröztették, itt megfogták

2019. Június 27.

Európai elfogatóparancs volt érvényben a férfi ellen, akit szerda este az érmihályfalvi határátkelőnél tartóztattak fel.

(Illusztráció)

Jobbítani nem tudnak, a nyűgből nem kérnek

2019. Június 28.

Érmihályfalva helyhatósága sem szándékszik átvenni a megyei önkormányzattól az úgynevezett tej-kifli akció lebonyolítását. Bár jobbítási ötletek lennének, azok gyakorlatba ültetésére jelenleg nincs lehetőség.

(meteoromania.ro)

Bedurvul az időjárás csütörtök délután

2019. Június 27.

Viharokra, felhőszakadásokra és jégverésre figyelmeztető, narancssárga előrejelzést bocsátott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat 25 megyére. A másodfokú riasztás csütörtökön 13 órától péntek éjszaka 1 óráig tart, és egész Erdélyre kiterjed.

Pályán az öregfiúk

2019. Június 27.

Több mérkőzésen is túl vannak, illetve újabbra készülnek.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: