Január óta működik az iskolai étkezde

2019. Március 7.

Megfelelő felszereltségű és kellemes hangulatú étteremben ebédelnek a kisdiákok.

 

A Helyi Tanács éppen egy éve, márciusi ülésén döntötte el, hogy az iskola hasznára megvásárolják azt az Ady Endre utca 21. szám ingatlant, melynek egyik részében már a Zelk Zoltán Általános Iskola két osztálya van, s mely karnyújtásnyira található a tanintézmény főépületétől. Utóbbi, mármint a közelség az egyik fő érv volt, hiszen az új szerzeményben egyrészt az iskolakönyvtárnak akartak kialakítani megfelelő helyet, másrészt étkezdét létrehozni. A döntés után megkezdődhetett a felújítás, illetve a célnak megfelelő átalakítás. A könyvtár avatására a 2018/2019-es tanévnyitó keretében került sor, az étkezde pedig január derekán, a téli vakáció utáni tanításkezdéskor népesült be: ott fogyasztják el ebédjüket a step by step osztályok, a kisdákoknak így már nem kell addig az étteremig gyalogolniuk, mely továbbra is szállítja nekik az ételt a helyszínre. A minap jártunk, éppen ebédidőben, az étkezdében, mely természetesen már működése kezdete óta megfelel a követelményeknek, de mostanra alakult ki a hangulatában is kellemes környezet.

A törvényhozók előtt van az a javaslat, mely szerint minden általános iskolás meleg ebédet kapna, aminek költségét  az országos költségvetésből fedeznék. Az országban van néhány iskola, ahol próbajelleggel már a gyakorlatban is működik ez, ha általánosan érvénybe lépne, akkor a körülményeket a helyeiknek kell megteremteni, és ezzel az étkezdével mi készen állunk rá, mondta Nyakó József polgármester.


További cikkek

Tisztújító és beszámoló közgyűlés

2019. Március 7.

Március 11-én, hétfőn 18 órától a Gödör rendezvényházban.

Március 15-i ünnepség - 17-én

2019. Március 8.

Vasárnap délután lesz a hagyományos ünnepség.

Gazdatalálkozó, a közös érdek jegyében

2019. Március 7.

A jelenléti ív szerint ötvenen vettek részt a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei szervezete által szervezett érmihályfalvi gazdagyűlésen kedden délután.

Idén is vidáman verseltek

2019. Március 6.

A Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét idén is Érmihályfalván rendezték meg, az elmúlt pénteken kiderült, kik képviselhetik a megyét a szatmári országos döntőben.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: