Januárban kezdődik az oltási kampány

2019. November 26.

Azok a 11–14 éves lányok kapják meg ingyenesen a HPV-vírus (humán papillóma vírus) elleni védőoltást a háziorvosi rendelőkben, akiknek szülei 2017 és 2018 során erre vonatkozó igénylést nyújtottak be.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Jövő januárban kezdődik el az az országos oltási kampány, amely keretében azok a 11–14 éves lányok kapják meg ingyenesen a HPV-vírus (humán papillóma vírus) elleni védőoltást a háziorvosi rendelőkben, akiknek szülei 2017 és 2018 során erre vonatkozó igénylést nyújtottak be. Nagyobb korú lányok is megkapják a vakcinát, ha a szülők az említett időszakban igényelték ezt.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint véget ért a közbeszerzési eljárás, és az első 20 ezer dózist jövő héten kezdik el kiosztani a megyei közegészségügyi igazgatóságoknak. A minisztérium által a beszállítóval négy évre megkötött keretszerződés értelmében összesen legtöbb 2.100.000 dózis vakcinára tart igényt a tárca, de a mennyiség a kereslettől függ.

Az oltási kampány tulajdonképpeni elkezdése előtt a minisztérium felvilágosító kampányba kezd, tudatosítani akarván a lakosságban a HPV-vírus által képviselt veszélyt, illetve az oltás hasznosságát. Az orvosokat és gyógyszerészeket is felkészítik arra, hogy tisztán és érthetően adják át a lakosságnak az oltásra vonatkozó információkat. Az egészségügyi minisztérium felszólítást intéz a szülőkhöz, hogy kérjenek információkat a háziorvosoktól az oltással kapcsolatban. 

  (Bihari Napló)További cikkek

Másodszor mutatkozott be a debreceni alkotó Érmihályfalván

2019. November 27.

A debreceni Nagy Adrienn festménykiállítása az év végéig tekinthető meg az érmihályfalvi városi könyvtár galériájában.

Drámapályázaton szerepelt a katolikus plébánia "csapata"

2019. November 27.

A Páduai Szent Antal Plébánia csapatát alkotó 12 diákot Belényesi Katalin és Felvinczi Erzsébet tanítónők készítették fel az egyházmegyei drámapályázatra.

A korosztályos csapat egyik alapemberévé vált

2019. November 26.

Fele Patrícia nem csak beilleszkedett a Debrecen korosztályos kézilabda csapatába, de már egyik alapemberévé vált.

Találkozó a természetvédelmi területen gazdálkodókkal

2019. November 25.

A Natura 2000 adminisztrátorai várják az érintetteket.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: