Jelzőlámpás forgalomirányítás

2019. Május 31.

Megkezdődött a külterületi munka Vámospércs és Debrecen között is.

 

Ahogyan arról beszámoltunk, április 24-én tartották a Hajdú Bihar megyei Vámospércsen azt az alapkőletételi ünnepséget, mellyel hivatalosan is elkezdődött a Debrecen és a Nyírábrány-Érmihályfalva határátkelő közötti 48-as főút korszerűsítése. Akkor elhangzott, hogy a Bihar megye északi, Szatmár megye déli és Szilágy megye keleti részén élőket is közvetlenül érintő beruházás útszélesítést és burkolatmegerősítést  jelent 24,9 km külterületen, illetve 1,6 km-t Vámospércs belterületén. A munkát 2021. márciusára fejezik be. Az ünnepség megtartásakor a gyakorlatban már hetek óta zajlott a munka Vámospércsen belül, ahol két helyen is félpályás forgalomkorlátozás volt, május utolsó hetének elején pedig megkezdődött a külterületi munka Vámospércs és Debrecen között is. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint a kivitelezés több szakaszon, egyenként 400-600 méter hosszban, az út mindkét oldalán felváltva zajlik majd, miközben félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. Ezeken a szakaszokon jelzőlámpás irányítás mellett egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom. A reggeli és délutáni időszakban a jelzőlámpán túl jelzőőrös forgalomirányítás segítheti a közlekedést az érintett szakaszokon. A munkálatok ideje alatt jelentős menetidő-növekedéssel számolhatnak a közlekedők.

  (Bihari Napló)További cikkek

"Fennállhat a veszély, hogy magyar diák középiskolai hely nélkül marad, vagy román tannyelvű osztályba/iskolába sorolják"

2019. Május 31.

Anyanyelvi jegy nélkül nem felvételizhetnek magyar középiskolába a magyar nyolcadikosok! A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének felhívása, szülők, osztályfőnökök és tanintézmények vezetőinek figyelmébe ajánlva.

Újra sok színes lufi szállt az ég felé...

2019. Május 31.

Egy újabb generáció búcsúzik iskolájától.

Kimaradás a gázszolgáltatásban

2019. Május 31.

Az alábbi utcákban szünetelhet ideiglenesen a gázszolgáltatás hétfőn.

Védekezzünk a puszpángmoly kártevése ellen

2019. Május 31.

Néhány évvel ezelőtt jelent meg nálunk is a selyemfényű puszpángmoly (Cydalima perspectalis), amelynek a hernyója tarra rágja a bokor lombozatát, amely rendszerint nem is hajt ki újra.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: