Jó eredmény és sok élmény az U10-es focisoknak

2018. Június 6.

Az ötödik helyet szerezte meg a nyolc csapatos mezőnyben az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola U10-es focicsapata Bukarestben. A tehetségkutató tornán mentoruk Miodrag Belodedici volt.

 

Az érmihályfalvi iskola U10-es focicsapata februárban nyerte meg a megyei, május elején pedig a megyeközi szakaszt azon a tehetségkutató országos tornán, melyet a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) és a Tanügyminisztérium szervezett a Tymbark nevű cég támogatásával. Az országos döntőre június első hétvégéjén került sor Bukarestben, ahol végül nem az előre beharangozott hat, hanem nyolc csapatos mezőny döntött a helyezésekről. Az érmihályfalvi gárda nem csak a legkisebb lélekszámú települést képviselte, de a legmesszebbről is érkezett a fővárosba. A távolság okozta nehézséget Szabó Zoltán testnevelőtanár-edző úgy oldotta meg, hogy az önkormányzat támogatta utazást két "félidőben" bonyolították le, egy székelyföldi éjszakai megállót közbeiktatva. A nyolc csapatot két csoportba sorsolták, a mieink az A csoportba kerültek Bukarest 190. számú iskolájával, továbbá Ialomiţa és Buzău képviselőivel, a B csoportot Brassó, Krassó-Szörény (Resica), Suceava és Dolj (Craiova) alkotta. Nem csak a csoportokat sorsolták, de a támogató cég jóvoltából színeket is, ugyanis minden résztvevő csapat kapott egy, a válogatott által is használt márkájú teljes felszerelést (mellé még 10 - 10 labdát), és ebben kellett minden találkozón pályára lépjen - az érmihályfalviaknak a sárga jutott. 

Az érmelléki csapat a csoportkörben 3-0-ra kikapott a bukarestiektől, 1-1-t játszott Ialomiţával, és egy utolsó másodpercekben kapott góllal 1-0-ra maradt alul Buzăuval szemben. (Utóbbin történt, hogy a mieink akkora kapufát rúgtak, hogy szétesett az ellenfél műanyag kapuja, s míg mindenki ezen csodálkozott, az ellentámadásból megkaptuk a vereséget jelentő találatot...) Csoport-harmadikként az 5. helyért játszhattunk, a másik csoportból Brassót sikerült 2-0-ra legyőzni. Ezen felül az arra hivatottak az Érmihályfalva (Bihar) - Buzău meccset választották a legszínvonalasabb csoportmeccsnek! A végső sorrend: 1. Bukarest, 2. Resica, 3. Suceava, 4. Buzău, 5. Érmihályfalva, 6. Brassó, 7. Ialomiţa, 8. Craiova. 

Szabó Zoltántól megtudtuk: nagyon jól megszervezett és a legmesszebbmenőkig a sportszerűség jegyében lebonyolított tornán vettek részt a FRF-központban, ahol minden csapat segítette a másikat, amiben tudta, az érmihályfalviak a maguk anyanyelvével inkább kedvencek lettek, mintsem bármiféle megjegyzést tettek volna rájuk. Mentoruk a torna idején az 53-szoros válogatott, BEK-győztes Miodrag Belodedici volt, aki maga is rácsodálkozott a sok száz kilométerről érkezett gárdára, kiknek tagjai között szerinte is van több kiugró tehetség. A gyerekek a válogatott egy edzésére is bemehettek, ezzel együtt nem csak az eredmény miatt marad mindannyiuknak felejthetetlen élmény az egész torna, mondta Szabó Zoltán.

  (Bihari Napló)


További cikkek

(Illusztráció: neteducatio.hu)

Magyarországi továbbképzési lehetőségek pedagógusoknak

2018. Június 6.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és az Oktatási Hivatal 2018 év augusztusára magyarországi elismert és akkreditált továbbképzést hirdet 225 külhoni magyar pedagógus részére.

(Illusztráció)

Odafigyeléssel elkerülhető lett volna!

2018. Június 7.

Nyakó József polgármester nyilatkozata a városban történt erőszakos eset kapcsán.

Mondókaverseny Margittán

2018. Június 6.

A negyedik megyei szintű mondókaversenynek a margittai Művelődési Ház adott otthont május 26-án. A résztvevők és a jutalmazottak között is voltak érmihályfalviak.

A Móka előadói a zsűri tagjaival

Arany fokozatra minősítették az érmihályfalvi "ördögöt"

2018. Június 5.

A Móka színjátszó csoport Komlón szerepelt Molnár Ferenc darabjával, a IV. Komlói Amatőr Színjátszó Találkozón.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: