Jó hangulatú kórusfesztivál Margittán

2017. Szeptember 13.

A városi kórus és a citerazenekar idén is részt vett a Margittán tartott kórustalálkozón.

 

A margittai Horváth János Társaság (HJT) több, mint egy évtizede, minden évben, menetrendszerűen megrendezi azon kórusok találkozóját, melyek szintén vendégszereplésre hívják őket. Idén a margittai Gyöngyvetők Népdalkórus, az érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus és a Bartók Béla citerazenekar, a szalacsi Örökzöld Asszonykórus és a székelyhídi Férfikórus tudott eleget tenni meghívásnak.

A találkozót a HJT az utóbbi években is megrendezte, annak ellenére, hogy a művelődési házat felújították, ezekben az években a Strand vendéglő adott otthont a rendezvénynek. Az idei találkozót azonban már a felújított, de még hivatalosan át nem adott művelődési házban tartották meg, ezáltal a kórusok voltak az elsők, akik birtokba vehették a kultúra házát, mondhatni, hogy átadás előtti főpróbát tartottak.

Elsőként Szőke Ferenc, a HJT elnöke köszöntötte a kórusokat és a nézőközönséget, majd Pocsaly Zoltán polgármester beszédében vázolta a művelődési ház "kálváriáját”, melynek négy év után vége lesz, és az októberi városnapokra hivatalosan is át fogják adni.

Cseke Attila szenátor és Szabó Ödön képviselő is köszöntötte a résztvevőket, majd Szőke Ferenc sorra színpadra szólította a kórusokat, röviden bemutatva őket. Mindannyian a tőlük már megszokott magas színvonalon mutatták be műsoraikat. A közönségnek tetszett és természetesen a taps sem maradt el. A fellépők emléklapjait Horváth Sándor HJT-alelnök adta át a kórusvezetőknek.
Mint minden évben, idén is nótás vacsorával zárult a találkozó, ahol a karénekesek együtt énekelték egymás nótáit. Az évek során igazi baráti társasággá kovácsolódtak, nagyon jó hangulat alakult ki. A nótázásból a meghívott vendégek sem vonták ki magukat. Távozáskor, szinte kórusban mondták: „Alig várjuk a következő alkalmat.”

  Képek és szöveg: Szőke Ferenc


További cikkek

Összehasonlították a két ország szakoktatását

2017. Szeptember 14.

A magyarországi szakoktatás gyakorlatáról szerezhettek tapasztalatot a Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai és tanárai egy képzési program keretében. Boda Brigitta és Nagy Melinda kísérő tanárok beszámolója.

Tök-Jó Dinnyefesztivál Nyírábrányban

2017. Szeptember 14.

Szombaton tartják a szomszédos Nyírábrány ünnepét, melyen koncertezik Bunyós Pityu, a Honeybeast és a Neoton.

"Imáinkba foglaltuk családjainkat, egész magyar népünket"

2017. Szeptember 13.

A római katolikus egyházközség tagjai Máriapócson és Szentjobbon is jártak az elmúlt hét végén. Bokor János kántor-hitoktató beszámolója.

Tartálymosás szeptember 14-én

2017. Szeptember 13.

Csütörtökön kora reggeltől estig csökkentett kapacitással működik a Vízmű. A szolgáltató közleménye.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: