KRESZ-módosítás: nem "vadászhatnak" lesből a gyorshajtókra

2019. Május 14.

Megszavazta kedden döntő házként a képviselőház azt a KRESZ-módosítást, amely megtiltja a rendőröknek, hogy lesből vadásszanak a gyorshajtókra.

 

Az alsóház már tavaly novemberben megszavazta a tervezetet, de az alkotmánybíróságra került, a taláros testület pedig több cikkelyét alkotmányellenesnek nyilvánította. Most a képviselők az alkotmánybíróság határozatához igazították, és újra megszavazták a KRESZ-módosítást.

A törvénytervezet többek között előírja, hogy kizárólag a rendőrség megkülönböztető jelzéseivel ellátott járművekből lehet sebességet mérni, és a hordozható (pisztoly típusú) radarokat a rendőrségi járművektől legfeljebb 10 méteres távolságra lehet elhelyezni. A jogszabálytervezet azt is leszögezi, hogy tilos olyan járművekből mérni a sebességet, amelyek nem jól látható helyen állomásoznak. A képviselőház ugyanakkor törölte a tervezetből azt az előírást, miszerint a 20 büntetőpontnak megfelelő összegű bírságok esetén az érintett a helyszínen is kifizethette volna a pénzbüntetést a szabálysértést megállapító rendőrnek.

A törvénymódosítás az államfőhöz került kihirdetésre.

           (maszol.ro)További cikkek

Vérszegény véradási kedv

2019. Május 15.

Ilyen kevés önkéntes még nem is volt korábban...

Őszirózsa 2019. - Körzeti szakasz

2019. Május 15.

Előkészítő - VII. osztályosok jelentkezését várják a népdalvetélkedőre.

Tavaszi zsongás zenével, irodalommal

2019. Május 14.

Formabontó és talán hagyományteremtő rendezvény helyszíne volt szombaton délután az érmihályfalvi Széchenyi tér: diákok adták hozzá rajz- és irodalmi tehetségüket, Thurzó Zoltán zongoraművész a zenei aláfestést.

Nem szavazhatnak levélben a romániai magyarok

2019. Május 14.

Nem szavazhatnak magyar listákra, csak a lakcímük szerinti tagállam EP-listáira.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: