Kerékpárral 7 határon: Bicajozni ÉR

2019. Október 25.

A vidám menetben egy (azaz 1) érmihályfalvi érdeklődő volt ott...

 

Rendhagyó, adománygyűjtő kerékpározást hirdetett a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Iskolaház: az elmúlt szombaton délután a Kazinczy Ferenc utcától a Bank utcai iskoláig hirdették meg az útvonalat (a városközpont elkerülésével).
András Ildikó nevelőtől megtudtuk: a túrára érkeztek néhányan a székelyhídi Gyermek Jézus Otthonból (ami szintén Böjte Csaba szerzetes alapítványához tartozik), illetve több mint 500 km-t autózva eljött Szombathelyről Bokor Zoltán, aki rendszeres támogatója a gyerekotthonoknak (róla részletesebben lehet olvasni ITT megjelent cikkünkben), továbbá 14-en érkeztek az ugyancsak mindig segítőkész Csillaghíd Alapítványtól. Utóbbiak saját közösségi oldalukon ígyhirdették az eseményt: "A Kerékpárral 7 határon program keretében megvalósítjuk a »Bicajozni ÉR« túránkat! A túra egyben adománygyűjtő akció is nálunk. Áttekerünk a határon, el egészen Érmihályfalváig, hogy meglátogassuk a Bank utcai gyermekotthont.(...) Játszunk egy jót közösen, kerekezzünk együtt és sok-sok dologgal felszereljük az otthont, amivel gyakorolni tudják a helyes közlekedést!"
A találkozó helyszínéről csengőszóval indult el a vidám menet, melyben egy (1) érmihályfalvi érdeklődő volt ott...
Megérkezéskor, a túrában "elfáradt" bicajosokat enni és innivaló várta, aminek elfogyasztása után is folytatódott a vidámság, volt pólófestés, focimeccs és közlekedési szabályok gyakorlása alkalmi kreszpályán. A vidám csapat ezután elbicajozott a Csücsülök ételbárba vacsorázni (amiért köszönet illeti Gombási Róbertet és csapatát), ahonnan a határon túliak indultak is haza. 


További cikkek

Óraátállítás: 2019. október 27.

2019. Október 25.

Szombatról vasárnapra virradóra Románia áttér a téli időszámításra: október 27-én hajnali 4 órakor 3 órára állítják át az órákat.

A tombola nyereményei

Újabb rekord a lomtalanításon

2019. Október 28.

Úgy tűnik, a lomtalanítás sosem lesz kudarcra ítélt akció. Alább a tombola nyertesei.

Mozgalmas "fociélet" két forduló között

2019. Október 25.

Az egyik érmihályfalvi focipályára világítást szereltek, a másikat pedig hitelesnek ismerte el a megyei szövetség.

Az emberkereskedelem valós veszély

2019. Október 25.

Az Érmihályfalvi 1. számú Technológiai Líceum és a Zelk Zoltán Gimnázium a Lámpás Alapítvánnyal együtt szervezett megelőző jellegű előadást.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: