Keresztszentelés a Pásztorgazon

2019. November 19.

A régi helyére a múlt vasárnapra elkészült az új kereszt.

 

Az Úr Jézus kereszthalála óta a kereszténység egyik legősibb szimbóluma a kereszt. Már az őskeresztény korban, a keresztényüldözések idején (I-IV század) is használták keresztény őseink. A későbbi korokban kereszttel díszítették a templomok, vagy a házak tetejét, de útszéleken is állítottak keresztet.

Érmihályfalván is több helyen láthatunk kereszteket. Ha elavulnak, vagy az idő vasfoga ki is kezdi őket, a hívő emberek mindig megjavították, vagy újat állítottak a helyébe. Nem történt ez másképp az Érmihályfalvához tartozó Pásztorgazon sem. Néhai Kovács Julianna hívünk a házától nem messze álló fakeresztet szerette volna rendbe tenni, mivel már nagyon elavult volt. Kezdeményezése többeket is magával ragadott és önadakozásból a régi kereszt helyére a múlt vasárnapra elkészült az új kereszt, amit Bogdán István plébános és Bakos Gábor segédlelkész szenteltek fel. A szertartás igeliturgiával kezdődött, közben az érmihályfalvi római katolikus egyházközség Jubilate Deo kórusának néhány tagjával a keresztről szóló énekeket énekeltünk. István atya megköszönte minden kedves adakozónak a hozzájárulását és Isten bőséges áldását kérte rájuk és családtagjaikra.

  Bokor János kántor-hitoktatóTovábbi cikkek

Anne Frank - Edelényi Vivien egyéni estje

2019. November 25.

Szerdán este a Bartók Béla Művelődési Házban.

Negyedik győzelem zsinórban

2019. November 25.

A jó sorozat folytatódhat: a szezon utolsó fordulójában itthon játszik az Unirea, szombaton.

Várják az egykori osztálytársakat

Rendezvények a Piros Rózsa Egyesületnél

2019. November 18.

Az érmihályfalvi Piros Rózsa Közösségi és Kulturális Egyesület két eseményt is szervez a közeljövőben, melyre várja az érdeklődőket.

Jótékonysági előadások voltak a kultúrházban

2019. November 18.

Az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Ház csoportjai is csatlakoztak az adományozók nagy és egyre csak gyarapodó közösségéhez.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: