Kérni kell az oltást

2017. Június 14.

A szülőknek jelezni kell a családorvosoknál, ha 10 és 14 év közötti leányuk számára igénylik a méhnyakrák elleni oltást.

 

A 10 és 14 év közötti kislányok jogosultak ingyenes méhnyakrák elleni oltásra. Az orvosok annak függvényében rendelik meg az oltóanyagokat, hogy mennyien jelzik igényüket a szérumra, hiszen nem kötelező (de ajánlott) oltásról beszélünk, tudtuk meg dr. Turucz Mária családorvostól.

Kiskorúakról lévén szó, szőlői beleegyezésre van szükség, az orvosok a listát június 26-ig kell leadják a Közegészségügyi Hatósághoz (DSP), ezért 23-ig várják a szülőket, hogy adják le a háziorvosaiknál a kéréseket/beleegyezéseket. 

A rendeléseket azért kell még ebben a hónapban leadni, hogy szeptemberben meg lehessen kezdeni a 3 dózisból álló oltást (melynek összértéke egyébként 500 lej).


További cikkek

Komplex szűrővizsgálat a Bonitasnál

2017. Június 15.

A speciális iskolaközpont és kirendeltségei gyógypedagógiai szűrésre és szaktanácsadásra várja a megkésett, eltérő fejlődésű gyermekeket és azok szüleit.

Konzuli nap lesz június 27-én

2017. Június 15.

Az elkészült anyakönyvi iratok átvételét is megejthetik azok a személyek, akik előzőleg kapnak/kaptak értesítést a konzulátusról.

A megyei versenyen részt vett tíz diák

Népdalvetélkedő: lezajlott a megyei szakasz

2017. Június 14.

Ketten már biztos döntősök a IX. Őszirózsán.

Kispályások Nyírbátorban

2017. Június 14.

Érmihályfalvi, érsemjéni és monospetri tagok alkotta, Érmellék nevet viselt csapat nyerte a Nyírbátorban rendezett kispályás focitornát.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: