Két tornán is megyeközi döntősök a mihályfalvi diákok

2019. Március 5.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola hetedikes-nyolcadikos fiúkból álló focicsapata nyerte a Tanfelügyelőség szervezte torna megyei szakaszát, és részt vehet a megyeközi döntőn.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Nemrégiben arról számolhattunk be, hogy az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola leány kézilabdacsapata a Tanfelügyelőség által szervezett Gimnáziumok Olimpiáján megyei második helyet szerzett. Az elmúlt hét végén az iskola fiú focicsapata meg is nyerte a hasonló, 7. - 8. osztályosoknak szervezett tornát. Szabó Zoltán testnevelőtanár/edző elmondta: a verseny 3 szakaszból állt, ennek során az elsőben a körzeti szakaszt nyerték meg Értarcsa, Érsemjén és Székelyhíd ellenében, még januárban. Február derekán következett Élesden 5 csapat részvételével az észak-bihari régiós döntő, eredményeik: Széplak ellen 2-0, a váradi L. Blaga iskola ellen 3-0, Szentmárton ellen 7-2, a barátkai iskolától 3-2-re kikaptak, a 2. helyen jutva tovább. Az elmúlt szombaton a váradi sportiskola rendezte a megyei döntőt, ahol a Belényes körzetét megnyerő Bontesdet 2-1-re, a Szalonta körzetét képviselő Alsókocsobát 11-1-re legyőzték, Barátkával ezúttal 2-2-es döntetlent értek el. Ezzel megnyerték a megyei szakaszt és jogot szereztek Bihar megye képviseletére az április 18. - 20. között Szatmáron megrendezendő megyeközi szakaszon. 
Remélhetőleg ez a dátum nem esik egybe az 5. - 6. osztályosok ugyancsak megyeközi döntőjével, melyben szintén az érmihályfalvi iskola képviseli Bihart (utóbbiak azok, akik tavaly a bukaresti országos döntőbe is eljutottak). Mi a siker titka? Kérdésünkre Szabó Zoltán elmondta: ilyen még nem volt, hogy két korosztályban is érmihályfalvi legyen a megyei bajnok. Mindkét iskolai csapata gyakorlatilag egybeesik a helyi Unirea SK korosztályos együtteseivel, tehát ezekben a sikerekben megmutatkozik a sportklubban végzett munka eredménye, mintegy választ adva azoknak, akik kételkednek a klub fenntartásának jogosságában. A témához tartozik, hogy az említett Unirea ifjúsági csapata (edző Csűri Sándor) az elmúlt péntek délután a Nagyváradi Sportiskola gárdáját fogadta és győzte le 5-1 arányban, edzőmeccsen.

További cikkek

"A szalagot hordani bátorságot is jelent"

2019. Március 6.

Az elmúlt hét végén öt végzős osztály szalagavató ünnepségét tartották meg Érmihályfalván. Ezekből kettő líceumi, három szakosztály.

Idén is vidáman verseltek

2019. Március 6.

A Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét idén is Érmihályfalván rendezték meg, az elmúlt pénteken kiderült, kik képviselhetik a megyét a szatmári országos döntőben.

Iskolai közösségi szolgálat a múzeumban

2019. Március 5.

Kulturális és közösségi témakörben lehetőség lesz megismerkedni a múzeumi tevékenységek sokszínűségével.

Gyűjtik az aláírásokat

2019. Március 4.

A főtéri standnál is lehet támogatni az EP-jelölési listát.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: