Kiosztották a babacsomagokat

2019. Július 4.

A helyi és a margittai jogosultak vehették át a magyar kormány ajándékát csütörtök délben az érmihályfalvi kultúrházban.

 

Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikai államtitkára február közepén jelentette be Budapesten, hogy azok a külhoni magyar családok, amelyek 2018-ban a Köldökzsinór program keretében anyagi támogatást igényeltek, babacsomagot is kapnak. külhoni magyar gyermekek éve programsorozat keretében zajlik mindez, a tematikus évre összesen egymilliárd forint áll rendelkezésre, tette hozzá.A babacsomagokat márciustól kezdték kiosztani, közel 6600 csomaggal számolnak, erre a célra 120 millió forintot fordítottak.
Az érmihályfalvi és margittai családok július 4-én, csütörtökön délben az érmihályfalvi kultúrházban vehették át az említett csomagokat. Ezen a napon a Kolozsvári Főkonzulátus munkatársai kihelyezett konzuli napot tartottak a városban, ez alkalomból került sor a nyolc darabos csomag (takaró, könyvecske, plüss alvóka, textilpelenka, stb.) kiosztására. Szurovszky Katalin konzul kérdésünkre elmondta: összesen 69 családot értesítettek előzőleg, közülük 9 margittai, és mint később kiderült, csupán nyolcan nem jelentek meg.

A konzulnő előzőleg az édesanyák, édesapák, nagymamák előtt elmondta: ez a csomag egyfajta üzenet a magyar kormány részéről, hogy "a határon túli családok kezét sem engedik el" a családsegítő programok keretében, melynek jelszava, hogy "a gyermek az első". 

Ezt követően egy lista alapján, aláírás ellenében adta át a szólítottaknak a csomagokat.

Mint megtudtuk, azok, akik most nem vették át, a legközelebbi konzuli napon tehetik meg, hiszen a csomagok visszakerülnek Kolozsvárra. A majdani átvételi szándékot előzőleg jelezni kell a konzuli nap helyszínén. További cikkek

Terápia szenvedélybetegeknek augusztus 23. – szeptember 6. között

2019. Július 5.

Nagyváradon is lehet bejelentkezni kéthetes, rövid-terápiás programra.

(Illusztráció)

Konzuli nap volt, a következő ősszel lesz

2019. Július 5.

Konzuli nap volt csütörtökön, a következő ősszel lesz. Az RMDSZ-iroda szabadság miatt augusztus közepéig zárva tart.

Törvénytervezet: szabadnap az iskolamentes napokra

2019. Július 3.

Szabadnapot a szülőnek arra a napra, amikor szünetel az oktatás a tanintézetekben.

Üzemanyagár-összehasonlító honlap indult

2019. Július 3.

Az autósok könnyen megtudhatják azt, hogy melyik töltőállomásnál olcsóbb az üzemanyag.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: