Köszöntötték az otthon lakóit

2018. Október 2.

Az idősek világnapján idén is köszöntötték az Egészségügyi-Szociális Központban lakókat.

 

Október elseje 1991 óta az Idősek Világnapja. Az Egészségügyi-Szociális Központban évek óta megünneplik ezt az esemény, így volt ez hétfőn is. A résztvevőket Csűri József, az intézmény igazgatója köszöntötte, beszédében nem csak az "ünnepeltekhez" szólt, de a helyhatósági vezetőkhöz fordulva megköszönte, hogy kiegészítették az otthon költségvetését. Válaszaikban Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester  - a köszöntő szavak mellett - biztosították hallgatóságukat, hogy ahogyan korábban, most is szívesen tettek eleget a meghívásnak, illetve kötelességüknek is érzik, hogy támogassák munkatársaikkal együtt az intézményt. Erre annál is inkább szükség van, mivel az otthonban most 36-an laknak és kapnak ellátást, azonban több mint 60-an vannak várólistán (!), tehát igencsak indokolt lenne a központ bővítése. A megjelenteket köszöntötte dr. Turucz Mária is, aki a Helyi Tanács szociális ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke. Az alkalomhoz illő műsorral készültek a Zelk Zoltán Általános Iskola, valamint a Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai, de a Városháza szociális részlegének munkatársa, Petrică Doina Liana (akit mindenki csak Pusa-ként ismer) sem érkezett "üres kézzel", hiszen harmonikán játszva szórakoztatta a hallgatóságot (elvégre a zene világnapja is éppen október 1-én van).  

Az ünnepség zárásaként a Pro Humanitas Egyesületnek köszönhetően az otthon lakói kisebb figyelmességet is átvehettek, természetesen azokról sem feledkeztek meg, akik egészségi állapotuk miatt nem tudták elhagyni szobájukat.


További cikkek

(Illusztráció)

Az utánpótlás is gyűjti a pontokat

2018. Október 2.

Újra vannak fiatal focistáink a megyei válogatottban.

Közvita a szemétgazdálkodásról

2018. Október 2.

Várják az észrevételeket, javaslatokat. A tervezetet az alább megadott elérhetőségen lehet tanulmányozni.

Az Egyetem is megkapta a "leckét"

2018. Október 2.

Idegenben eddig minden pontot megszereztünk.

"Ünnepeltük termőföldjeink szorgos gazdáinak köszönhető bőkezűségét"

2018. Október 1.

Tárt kapukkal, gazdagon díszített környezetben várta vendégeit az idei Dióverő Nagyvásár. Nyakó József polgármester köszönetnyilvánítása.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: