Kötelezővé válik az óvodai oktatás

2018. Május 8.

Kötelezővé teszik az óvodai nevelés minden szintjét Romániában: 2020-ig a nagycsoportot, 2023-ig a középcsoportot és 2030-ig a kiscsoportot is.

 

Döntőházként szavazta meg hétfőn a szenátus plénuma az RMDSZ tanügyi törvényt módosító tervezetét, amely értelmében legkésőbb 2030-ig kötelezővé teszik az óvodai nevelés minden szintjét Romániában: 2020-ig a nagycsoportot, 2023-ig a középcsoportot és 2030-ig a kiscsoportot is.

A jogszabályt Novák Csaba Zoltán szenátor tartotta fenn a szenátus tanügyi bizottságában. Mint mondta, az óvodai oktatás hangsúlyosabbá tétele azért fontos, mert az óvoda több egy egyszerű játéktérnél, ahol a szülők biztonságban tudhatják gyerekeiket, amíg dolgoznak. „Az óvoda a megfelelő színtere az oktatási és közösségi rendszerekkel való ismerkedésnek: a foglalkozásokon a gyerekek megtanulnak egy dologra fókuszálni, tevékenységekbe bekapcsolódni, fejleszti a memóriájukat, a türelmüket, az együttműködési készségeiket. Emellett az óvodában megtanulnak bizonyos órarendet és bizonyos szabályokat követni” – fogalmazott a szenátor.

  (maszol.ro)


További cikkek

Könyvbemutató és festménykiállítás

2018. Május 8.

Pataki István kötetét lehet kézbe venni, Molnár Zoltán festményeit lehet megtekinteni.

(Illusztráció)

Szigorú, kontra "jófej" szülők

2018. Május 9.

"Minél kevesebbet számítógépezik az anyuka, apuka,annál több ideje lesz játszani, olvasni, rajzolni, focizni vagy akár táncolni a gyermekével. Higgyék el, megéri." Gábor Éva tanítónő írása.

Koncertek a XXVI. Nyíló Akác Napokon

2018. Május 7.

Kilenc koncert, tizenhárom fellépő - a XXVI. Nyíló Akác Napok kínálatában szerepel egy orgonakoncert, a többi a pop-rock kedvelőit várja. Az alábbi elérhetőségen a fesztivál teljes programját is megéri átnézni, van néhány apró változás.

Hoztuk a kötelezőt Vaskohból

2018. Május 7.

A vasárnap kora este lezajlott meccsen az Unirea megszerezte a három pontot. Hét közben kupa-forduló lesz, a hét végén érmelléki rangadó.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: