Koncerten, Ottományban

2017. Június 9.

Érmihályfalviak is szép számmal voltak a hallgatóság soraiban azon a nagyvárosok koncerttermeihez méltó komolyzenei előadáson, melyet az ottományi kiállítóházban tartottak szerda este.

A koncerten részt vett érmihályfalviak nagyrésze az udvarház lépcsőjén

A koncerten részt vett érmihályfalviak nagyrésze az udvarház lépcsőjén

Komolyzenei koncert talán először hangzott fel szerdán este az ottományi Komáromi udvarházban, a Sonoro Kúria-projekt keretében, melyet az azonos nevű alapítvány 2013-ban indította útjára azzal a céllal, hogy kevésbé ismert udvarházakban, kastélyokban, kúriákban rangos koncerteket szervezzen, reflektorfénybe állítva így azokat. 

Szerda este a mintegy 70 fős közönséget Horváth Béla, Szalacs község polgármestere, a koncertsorozatot támogató BRD bank képviseletében Marius Buza regionális igazgató köszöntötte, a moderátor szerepét Răzvan Popovici (mélyhegedű) látta el, aki egyrészt bemutatta kollégáit - Kirill Troussov (hegedű, egy eredeti Stradivari-hangszeren), Leo Schmidt (cselló) -, másrészt felvezette a koncert darabjait: Beethoven D-dúr szerenádja hegedűre, brácsára és csellóra; Schubert B-dúr vonós triója, illetve Dohnányi C-dúr vonós szerenádja. 

Érmihályfalváról mintegy kéttucatnyian vettek részt a koncerten, közöttük a Veres László Zsolt Városi Kórus tagjainak egy része.

(További részletek ide kattintva.)


További cikkek

Életkerék - 2017. Május

2017. Június 9.

A május folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

A záróünnepség résztvevői a szervezőkkel a focipályán

Sikeresnek ítélték az első diákolimpiát

2017. Június 12.

Díjátadásokkal, értékelésekkel ért véget az elmúlt csütörtökön délután Érmihályfalván az I. Kabos Endre Diákolimpia. A következő, jövő évi megszervezésével is az érmelléki kisvárost bízzák meg.

III. Silver Wings tánctábor: lehet jelentkezni

2017. Június 9.

Június 21-ig lehet jelentkezni a július 3. és 7. között tartandó idei tánctáborba. A szervezők közleménye.

Búcsúztak a nyolcadikosok

2017. Június 8.

A Zelk Zoltán Általános Iskola öt nyolcadikos osztályának ballagási ünnepségét tartották szerda délben a kultúrházban. A megjelenteket Török Erzsébet aligazgató köszöntötte.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: