Kórustalálkozón volt a két római katolikus énekkar

2018. November 28.

Az egyházzenei élet fellendítése céljából szervezte meg a Római Katolikus Püspökség idén is az Egyházmegyei Kórustalálkozót az elmúlt szombaton. A 13 énekkar között 2 érmihályfalvi is volt.

 

 "Énekeljetek új éneket az Úrnak, minden föld zengjen dalt az Úrnak!” (Zsolt 96,1) 

Ezzel a mottóval és az egyházzenei élet fellendítése céljával rendezte meg szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség idén is az Egyházmegyei Kórustalálkozót. A hagyományokhoz híven ezen olyan egyházi kórusok vettek részt, melyek heti rendszerességgel ünnepi liturgikus szolgálatot látnak el az egyházmegye templomaiban. Böcskei László megyés püspök köszöntőjében arról beszélt, hogy a liturgia Isten dicsérete, ilyenkor megteremtődik a tér és az idő ahhoz, hogy Isten jelenlétét megtapasztaljuk, és a vele való találkozást elősegíti a mi szolgálatunk is, amit tehát méltóan kell végeznünk. Ezért nem értéktelen vagy elfecsérelt idő az éneklés, illetve az a munka, melyet a karnagyok, a kántorok és a kórusvezetők felvállalnak.

A továbbiakban 13 kórus lépett fel: a Székesegyház gyerekkórusa (kórusvezető Kristófi János); a Székesegyház Szent László Énekkara (Kristófi János); a Székesegyház Szent Cecília felnőttkórusa (Oláh Gabriella); a Székesegyház Szent Cecília Gyerekkórusa (Oláh Gabriella); a várad-újvárosi Halmos László kórus (Kribus Mónika); a Barátok temploma Bihari Sándor Kórusa (Kiss Géza); a székelyhídi Szeplőtelen Fogantatás plébánia kórusa (Béres Csilla); a szilágysomlyói Báthory István kórus (Orosz Zoltán); a monospetri Krisztus Király Kórus (Schmotzer Erika); a baromlak-füvesi Páduai Szent Antal plébánia kórusa (Mercsák Antal); a bihari és biharpüspöki plébániák egyesített kórusa (Lőrincz Ilona).

Az érmihályfalvi római katolikus egyházközség mindkét kórusa is jelen volt, Bokor János karvezető irányításával, és a következő repertoárokkal:

- Jubilate Deo felnőttkórus - Jacques Arcadelt: Ave Maria, Mariano Garau: O salutaris hostia;     - Vox Angeli gyerekkórus - Szent Anya üdvözlégy, Itt jelen vagyok.


További cikkek

Szolgáltatások november 30-án

2018. November 29.

A vízmű pénztára zárva lesz, a szemétszállítók a megszokott program szerint dolgoznak.

Lehet szavazni a Dióverő Nagyvásár egyik programjára

2018. November 29.

Szavazatával támogathatja, hogy egy érmihályfalvi esemény legyen Fejlesztési és Projekt-végrehajtási Igazgatóság idei közönségdíjasa. Alább az internetes űrlap elérhetősége.

Az aszalt szilvás tekercs lett a legjobb különlegesség

2018. November 27.

Az érmihályfalvi csapat a helyi jellegzetesség kategóriájának első díját kapta meg az elmúlt hét végén ötödik alkalommal megrendezett D’ale Porcului elnevezésű disznótoros fesztiválon, ahol rekordot is döntöttek: 208,2 méteres hurkát töltöttek.

Iskolánk képviselői Borbély Zoltán igazgatóval

Szalagtűző a testvériskolában

2018. November 27.

A főgimnázium képviselői idén is részt vettek a debreceni testvériskola szalagtűző ünnepségén.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: