Lakossági fórum, ezúttal is csekély érdeklődéssel

2019. Július 8.

Az esztendő első féléve történéseinek, illetve a rövidebb és hosszabb tavú tervek megvitatására hívott össze lakossági fórumot az érmihályfalvi Városháza pénteken kora estére. Az érdeklődés a már megszokott mértékű volt...

 

Ha jegyzőkönyvet írnánk, akkor abba tényszerűen bekerülhetne, hogy pénteken kora este, az érmihályfalvi lakossági fórumon a Gödör rendezvényházban 34-en jelentek meg, mindenkit összeszámolva. Ebből 26 főt számláltak a város és a Városháza részlegeinek vezetői és munkatársai, a különböző intézményvezetők, és a közszolgáltatók képviselői, akik a lakossági kérdésekre lettek volna hivatva válaszolni. Ebből következik, hogy 8 fő képviselte az érdeklődő lakosságot, ők olyan személyek voltak, akik az ilyen fórumokon többé-kevésbé mindig ott vannak. Nyakó József polgármester a megjelenteket köszöntő szavaiban úgy vélte, hogy bár csekély az érdeklődés, ez nem azt jelenti, hogy az embereknek nincs véleményük, ám azt inkább a vendéglátóhelyeken és a közösségi hálón mondják ki, óvakodva a szemtől szembeni találkozástól. Mivel a jelenvoltak nagyrészének a felvethető témák "ismerősek" voltak, az eredetileg tervezett beszámolóját kurtára fogta, hogy inkább a kérdések domináljanak. Elsorolta azokat a beruházásokat, melyek folyamatban vannak a városban, illetve, melyekre nemrégiben kötöttek kivitelezési szerződéseket, ezeket nem részletezzük, hiszen esetenként beszámoltunk róluk (tanuszoda építése, főtéri tömbházak korszerűsítése, további 8 km utca aszfaltozása, 21 km kerékpárút építése, stb.).

A jövőbeni tervek között említette egyebek között a szakiskola épületfelújítását és eszközvásárlását a Megyei Tanács támogatásával, a Dihenes negyedbeli iskola felújítását magyar kormányzati támogatással, a középiskola sportpályájának befedését, lehetővé téve annak használatát télen is.

Karsai Attila alpolgármester a városgazdálkodásról adott számot, mindjárt azzal kezdve, hogy némelyek szerint túl sok embert alkalmaznak erre a célra. Összehasonlításként említette, hogy a város legnagyobb vállalatánál közel száz fő végez a vállalaton belüli hasonló tevékenységet, az ő csapata 16 fő az egész városra... Az alpolgármester beszámolója is átfogta a félévet a téli hóeltakarítástól a tavaszi virág- és faültetésen és a Füzek patak medertakarításán át a mindennapi utcaseprésekig, az éppen aktuálisparlagfűirtásig.

A hozzászólások rendjén néhány téma vetődött fel, ezek között volt személyes gond a közszolgáltatásokkal, de az egész lakosságot érintő kérdéseket is megbeszéltek az így is mintegy 2 órát tartott fórumon.

   (Bihari Napló)További cikkek

A harangok némák maradtak...

2019. Július 8.

Hálánk és tiszteletünk jeléül tömegesen vettünk részt a római katolikus ravatalozóban tartott szertartásokon, a virrasztáson és a temetésen egyaránt.

(Illusztráció)

Érettségi 2019 - eredmények

2019. Július 8.

Hétfőn délelőtt tették közzé az óvások előtti eredményeket. Az alábbi elérhetőségen böngészhetőek az érmihályfalvi diákok jegyei.

V. Vámospércsi Hajdú Napok

2019. Július 5.

Pénteken, szombaton és vasárnap lesznek programok Vámospércsen, közte Lagzi Lajcsi, Charlie, Republic és Dolly Plusssz koncert.

Életkerék - 2019. Június

2019. Július 5.

A június folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: