Lassan kitavaszodik!

2020. Április 22.

Nyakó József polgármester gondolatai

 

A hétvégén, a várost feljárva, hangosbemondón már megköszöntem városunk lakóinak a felelősségteljes hozzáállást és a megértést, amivel kezelik a Rendkívüli Állapot előírásait.

Kiegészítve azzal a megnyugtató hírrel, hogy a mai nap sincs egyetlen koronavírusos eset sem városunkban, köszönöm és gratulálok minden mihályfalvinak.

Jó hír továbbá az is, hogy tegnaptól dolgozik az ARA cipőgyár, és hétfőtől már a Lloyd és Legero cégek is elkezdik a termelést. Az megkezdett munkálataink is tovább folytatódnak és remélem, hogy nem lesz pénzügyi akadály azok befejezéséhez. Az Uniós forrásokból finanszírozott projektjeink is „sínen vannak”, követik azokat a lépéseket, amiket az eljárás előír.

A hétvégén, a vízhálózatunkban, a nyomáscsökkenést, amit a magasabb szinteken lakók érzékeltek, műszaki hiba okozta. Két kutunk szivattyúja is, két egymást követő napon, felmondta a szolgálatot. A szolgáltató hibaelhárító csapata operatívan cserélte ki mindkét szivattyút, a víznyomás teljesen helyre állt.

A vízfogyasztás tekintetében már jelentkezik az a többlet, amit locsolásra használnak a kertészkedők. Tessék csínján bánni az ivó vízzel, mert az ellocsolt mennyiségre is rászámolják az elszállítási és tisztítási költséget is!

Sajnálattal látom, hogy tovább gyarapodnak a város körüli szemétdombok, pedig ezek fertőző gócokat is jelentenek a lakosság számára. Érthetetlen, miért nem szállíttatjuk el portánkról, hiszen mindenkire ki van vetve a „szemétdíj”, amit úgyis fizetni kell. Szólítsuk meg bátran azokat, akik szemetet szállítanak, ehhez csak az egyetlen szolgáltató, az AVE Bihor, járműveinek van joga. Mindenki más súlyos büntetésre számíthat, ha rajtakapjuk!

Örüljünk együtt mindannak a szépnek, amit ez a tavasz hozott számunkra és akkor könnyebben viseljük el a még ránk váró bezártságot és korlátozásokat, amit a járvány elkerülése miatt át kell élnünk!

 

Reményteljes hétköznapokat kíván,

 

Nyakó József

polgármester

 

 További cikkek

Kihívásokkal teli időszak az Érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Otthonban

2020. Április 23.

Csűri József, intézményvezető beszámolója

A Bölcsődében is várjuk a nyitást!

2020. Április 27.

Torda Kaolla Csilla bölcsődevezető gondolatai

A tavasziasra fordult idővel megkezdődtek a városgazdálkodási munkák is.

2020. Április 22.

Tavaszi munkák a városgazdálkodásban

Ünnepi Köszöntő

2020. Április 9.

Húsvéti jókívánság a város elöljáróitól.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: