"Legyen boldog minden gyermek!"

2018. December 6.

Négyezer ajándékcsomag talált, vagy talál rövidesen gazdára Érmihályfalván és a tágabb értelemben vett környéken egy németországi szervezetnek köszönhetően.

 

 A Round Table Deutschland nonprofit szervezet 15 évvel ezelőtt kezdte a projektet, melynek neve: Kinder helfen Kindern (Gyerekek segítenek gyerekeket), melynek során német gyerekek csomagolnak egy cipősdoboznyi "szeretetet" szegényebb országokban élő gyerekeknek. Azóta mintegy 1 millió csomagot gyűjtöttek, ebből idén 156.237 darabot, melyeket Romániába, Bulgáriába, Moldáviába és Ukrajnába szántak. 
"Tavaly télen ismertem meg a szervezet tagjait a volt székelyhídi otthonvezetőnek, Kovács Ágnesnek köszönhetően. Náluk táboroztunk a nyáron a Rajna parton, amikor is úgy döntöttek, hogy a szatmári konvojtól kettéválva az idén az érmihályfalvi és környékbeli településekre is eljönnek, és minden gyereket megajándékoznak", magyarázta András Ildikó, a Bank utcai Iskolaház vezetője, annak okán, hogy a németországi ajándékok Érmihályfalvára és környékére is eljutottak. Közel 4 ezer cipősdoboznak lett gazdája, a szétosztásra 2 nap állt rendelkezésre. Időpontok, egyeztetések, listák, útvonalak, napsütés, hideg és eső - néhány támpont a "haditervből", de semmi nem állíthatta meg az adakozókat abban, hogy személyesen adják át minden gyereknek az ajándékot tehát Érmihályfalván, továbbá Érsemjénben, Értarcsán, Érkörtvélyesen, Székelyhídon, Diószegen és Szentjobbon, illetve az ezekhez tartozó falvakban. "Itt megjegyzem, hogy voltak keveredések, megtörtént, hogy fiú kapott lányos csomagot, vagy tinédzser kisiskolást, de mentségünkre szóljon, hogy egy hete nem aludtunk összesen 10 órát, hajnaltól késő estig pakoltuk a dobozokat le s fel a nagy kamionra, és útbaigazítani is kellett, mivel a vendégek nem beszéltek egy szót sem magyarul. Nagy munka volt ezt összehozni, de ezért megérte!", fogalmazott András Ildikó, hozzátéve: a napokban volt 5 éves az Iskolaház, így ünnepelték az évfordulót., annak jegyében, hogy "Legyen boldog minden gyermek!"


További cikkek

Tizennégy aranyérem a Budapesti Kempo Világbajnokságon

2018. December 6.

Az érmihályfalvi Aladin Hero Team 12 versenyzője vett részt a Budapesti Kempo Világbajnokságon (UWSKF World Kempo Championship). Közülük kilencen szereztek összesen 14 aranyérmet.

Tóth-Gardó Gertrúd a találkozón Pásztor Sándorral és Nyakó Józseffel, illetve az intézmény egyik helyisége: ilyen volt, ilyen lett

Célba értek a támogatási összegek

2018. December 7.

A Megyei Tanács által támogatott beruházások kivitelezését szemrevételezte szerdán Érmihályfalván Pásztor Sándor, a megyei önkormányzat elnöke.

(Illusztráció)

Focitornát hozott a Mikulás

2018. December 6.

A középiskola csapata is részt vett a Borson rendezett kispályás focitornán.

Gázolaj-támogatás: decemberben le kell tenni a 2019-re vonatkozó kérvényeket

2018. December 6.

Az APIA tájékoztatja az érdekelteket, hogy ez év december folyamán le kell tenniük a 2019-re vonatkozó gázolaj-támogatási kérvényeket.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: