"Legyetek hűségesek a hazához"

2019. Június 7.

Az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum is képviseltette magát a Budapesten megrendezett Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából összeállított programsorozaton. Hogy miért? „Mert mi egy vérből valók vagyunk!”

 

Kedden, 2019. június 4-én hajnalban, az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum végzős felszolgáló szakosztályának tanulói, osztályfőnökükkel, Gergely Tamással, valamint a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai, két kísérő tanárral, Tóthné Farkas Zsuzsával, illetve Tóth Attilával, a testvériskolai kapcsolatot erősítve, közösen utaztak Magyarország fővárosába, hogy ott több mint 5000 diákkal és több száz pedagógussal együtt közösen emlékezzenek az 1920. június 4-én történtekre. Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára, amikor arra a szomorú eseményre emlékszik minden magyar, amikor a versailles-i Nagy Trianon-palotában aláírták azt a békediktátumot, amely területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot.

Június 4-ét éppen ebből az okból, immár kilenc éve a nemzeti összetartozás napjává nyilvánították. Nemzeti emléknap ez Magyarországon és ennek apropóján, Budapesten, az Országház előtti Kossuth téren rengeteg magyar diák gyűlt össze a szélrózsa minden irányából. A rendezvény közös énekléssel kezdődött, Szarka Tamás vezényletével a jelenlévő diáksereg elénekelte a Kézfogás című dalt, majd Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondott köszöntő beszédet, amelyben arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy a nemzet sorsa és jövője az ő kezükben van, becsüljék, szeressék, legyenek hűségesek a hazához, hogy élhessen bennük és általuk tovább a nemzet. A köszöntés után, a központi megemlékezés záróakkordjaként, meghatódva énekeltük el Nemzeti Imádságunkat, a Himnuszt.

A sűrű programsorozat keretében lehetőségünk volt bejutni a Parlamentbe, egy városnéző sétára, valamint a Papp László Sportarénában az István, király című rockoperának lehettünk büszke nézői.

A diákok élményekkel telve, feltöltődve tértek haza az egynapos kirándulásról, ami nem is csoda, hiszen minden lehetőséggel éltünk, amit felkínáltak nekünk, hogy jól érezzük magunkat, otthon érezzük magunkat és méltón emlékezzünk arra, hogy összetartozunk, nemcsak június 4-én, hanem mindig, minden körülmények között.

   Gergely Tamás tanárTovábbi cikkek

Befejeződtek a bajnokságok

2019. Június 7.

Nem csak a felnőtteknek, de az ifjúságiak és az utánpótlás csapatok számára is véget ért a labdarúgószezon.

Életkerék - 2019. Május

2019. Június 7.

A május folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Szolgáltatások pünkösdkor

2019. Június 7.

A vízmű pénztára zárva lesz, a szemétszállító a megszokott program szerint dolgozik.

Az érmihályfalvi Iskolaház gyerekei is jártak Csíksomlyón

2019. Június 6.

A Szent Ferenc Alapítvány gyerekotthonainak lakói is ott voltak a pápai szentmisén.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: