Lemondott egy RMDSZ-es tanácsos

Lemondott egy RMDSZ-es tanácsos
2014. July 5.
Önként lemondott mandátumáról Gnandt János érmihályfalvi RMDSZ-es tanácsos, miután felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.
/vlm/Image/Show/84/
A lemondott tanácsos egy korábbi képviselő-testületi ülés gyűlésvezetőjeként

Az érmihályfalvi Helyi Tanács RMDSZ-es tanácsosa, aki foglalkozását tekintve gépjárművezető-oktató, a bírósági sajtóközlemény szerint egy kollégájával egyetemben pénzt fogadott el egy tanítványuktól azért, hogy közbenjárjanak a vizsgáztatónál a sikeres vizsga érdekében. A pénz átvételekor tetten érték őket, ezt követően került sor az eljárásra, melynek során mindketten beismerték tettüket. Az ítélet: Gnandt János 1 év 7 hónap börtönbüntetést kapott 2 év 6 hónapos próbaidővel felfüggesztve, továbbá 90 nap közmunkát köteles végezni.
Gnandt János az ítélet közzétételét követően önként lemond az érmihályfalvi Helyi Tanácsban elfoglalt RMDSZ-es tanácsosi mandátumáról, tudtuk meg. Teszi ezt az előtt, hogy azt a törvényes előírásoknak megfelelően amúgy is megvonnák tőle. Mint Nyakó József polgármester, helyi RMDSZ-elnök kérdésünkre elmondta: a (volt) tanácsos ezt abból a megfontolásból tette, hogy a foglalkozáskörében történt eset ne vessen árnyékot a szervezetre. Az elnök hozzátette, hogy az RMDSZ választási listáján következő Marján Sándor foglalja el az így megüresedő tanácsosi helyet.

(erdon.ro)

Keresés