Magyar Kultúra Napja: Érmihályfalvi kisdiákok a szavalás-láncban

Magyar Kultúra Napja: Érmihályfalvi kisdiákok a szavalás-láncban
2015. January 22.
Csütörtökön délelőtt a Zelk Zoltán Általános Iskola step by step osztályainak kisdiákjai is részt vettek az "Együtt szaval a nemzet" idei programjában.
/vlm/Image/Show/84/
A kisdiákok (egy része), szemben pedig a tanitónők

A Magyar Kultúra Napján tavaly szervezték meg először az “Együtt szaval a nemzet” című programot, a nemzeti tudat erősítésének céljával. A regisztrációk, illetve az internetes csatlakozások alapján tudható, hogy világszerte mintegy 1000 helyszínen közel 400 ezer személy vett részt az egyidejű, közös szavalásban. Az akkor résztvevő helyszínek közötti sorsolás útján dőlt el, hogy csütörtökön az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium volt a fő helyszín, onnan “vezényelte” a szavalást Jordán Tamás színigazgató, ötletgazda.

A Zelk Zoltán Általános Iskola II. és IV. step by step osztálya már tavaly is részt vett az akcióban, idén azonban már mind az öt (0. – I. – II. – II – IV.), tudtuk meg Molnár Lilla tanítónőtől.
Az elmúlt héten regisztráltak és csütörtök délelőtt nem sokkal 11 óra előtt sikeresen csatlakoztak is a szavalók internetes láncához.

A negyedikesek osztálytermében mintegy 120 kisdiák követte figyelemmel a 11 órakor kezdődött “adás” történéseit számítógépes monitoron, válaszolt a “Szervusztok, fiatalok!” köszöntésre, majd Jordán Tamás és tanítónőik “karvezetése” mellett szavalták a Himnuszt és a Szózatot.

Végezetül természetesen ők is megtapsolták a produkciót és már önszorgalomból újra a Himnusz csendült fel, ezúttal énekelve.

Jövőre, ha a sorsolás kedvezne, akár az érmihályfalvi iskola is lehetne a program kiemelt helyszíne, de ha nem, akkor is mindenképpen részt vesznek benne újra, mondta Molnár Lilla tanítónő.

(BN)

Keresés