Május 26-i szavazás: három urna lesz minden szavazóhelyiségben

2019. Május 15.

Három urnát helyeznek el minden szavazóhelyiségben a május 26-ai európai parlamenti választáson, illetve népszavazáson - tájékoztat a Központi Választási Iroda (BEC).

 

A választópolgárokat a szavazókörzeti elnökök igazítják majd el a jól látható feliratozással is ellátott urnákhoz. A BEC ugyanakkor leszögezi, hogy valamely szavazólap nem megfelelő urnába történő elhelyezése még nem vonja maga után annak érvénytelenítését. 

Mozgóurnából egyet-egyet kap mindegyik szavazókörzet, ebben kell majd elhelyezni mind az EP-választás szavazólapját, mind a referendum két szavazócéduláját, amelyeket aztán az urnák felnyitásakor választanak szét.

A referendumon nem szavazhatnak azok a Romániában élő személyek, akik valamely uniós tagállam állampolgárai, de román állampolgársággal nem rendelkeznek, csak romániai lakhellyel. Ugyanezen személyeknek viszont az EP-választáson joguk van szavazni. Azok a választópolgárok, akik lakhelyüktől eltérő településen tartózkodnak a választások napján, pótlistára iratkozhatnak fel az illető település valamely szavazókörzetében.

A szavazólapokat tilos kivinni a szavazóhelyiségből.

Ha a választópolgár egészségi állapota indokolja, mozgóurnát igényelhet a 2007/33-as törvény 47-es cikkelyének első bekezdése alapján. A mozgóurnát írásban kell kérni, legkésőbb egy nappal a választások előtt. A kérvényhez csatolni kell a választópolgár egészségi állapotát igazoló dokumentumokat. A mozgóurnát egy legalább két személyből álló választóbizottsági küldöttség viszi ki az azt igénylőhöz.

    (maszol.ro)További cikkek

"Az ápolók munkája háromszoros érdeklődést kíván"

2019. Május 16.

Idén is köszöntötték az orvosi asszisztenseket, ápolókat Érmihályfalván, az ezt a hivatást választók nemzetközi napja alkalmából. Az intézmények képviselői be is mutatták tevékenységüket.

Megkezdődött a 27. Nyíló Akác fesztivál

2019. Május 16.

Csütörtökön reggel megkezdődött Érmihályfalván a XXVII. Nyíló Akác Napok fesztivál. A hét végén összesen 40 programra várták/várják a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat, helyieket és környékbelieket egyaránt.

Kiállítás: Csak párjával

2019. Május 15.

Festett tányérok, poharak, vázák, egy kollekcióban a párjukkal.

Őszirózsa 2019. - Körzeti szakasz

2019. Május 15.

Előkészítő - VII. osztályosok jelentkezését várják a népdalvetélkedőre.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: