Marad az áram és a gáz ára

2019. Január 30.

A 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet alkalmazásának folyományaként 2022-ig nem változik az áram és a földgáz ára a lakosság számára.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

A 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet alkalmazásának folyományaként 2022. július 28-áig nem változik az elektromos energia ára a hatóságilag szabályozott energiapiacon maradt háztartási fogyasztók számára – tájékoztatott kedden az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) közleménye.

A dokumentum szerint legalább 2022. február 28-áig nem változik a lakossági fogyasztók számára szállított földgáz ára sem. Az ANRE ár- és ajánlat-összehasonlító programot bocsátott azon fogyasztók rendelkezésére, akik a szolgáltatóváltás mellett döntöttek. A közlemény szerint azok, akik a szabadpiacon lévő valamely más szolgáltatót választották és elhagyták a hagyományos szolgáltatót, visszatérhetnek a hatóságilag szabályozott árakra. "Azoknak a fogyasztóknak, akik a szabadpiacról visszatérnének a hatóságilag szabályozott villamosenergia-piacra, kéréssel kell fordulniuk a területileg illetékes végső szolgáltatóhoz" – írja a közlemény. A dokumentum szerint hasonlóan kell eljárni a földgáz esetében is, és a jelenlegi szolgáltatónak törvényes kötelessége, hogy a fogyasztó kérésére megnevezze azt a szolgáltatót, amely államilag szabályozott áron szállítja a gázt.

A 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet külön illetéket vetett ki az energia-, a távközlési- és a bankszektor szereplőire. Az energiaiparban ez az illeték a forgalom 2%-a, míg a távközlésben 3%-a, a korábbi 0,4%-hoz képest.

   (erdon.ro)További cikkek

A Megyei Tanács székhelyén tartották a tanácskozást (fotó: newsbihor.ro)

Tanmedence: a terveket elemzik

2019. Január 31.

Az érmihályfalvi tanmedence kivitelezése a műszaki tervdokumentáció elemzésének szakaszában van.

Dolgoznak a földgyaluk

2019. Január 31.

Ahogy az időjárás engedi, minden utcára eljutnak.

Utazási lehetőség újra a középiskolásoknak

2019. Január 30.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

Helyi edzőtáborral és meccsekkel készülnek

2019. Január 30.

Január 21-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra az Érmihályfalvi Unirea. A bajnokság kezdéséig egyhetes edzőtábort tartanak és öt edzőmeccset játszanak.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: