Másodfokú fagyriadó lépett érvénybe

2018. Február 26.

Fagyhullámra vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki szombaton az ország területének kétharmadára az Országos Meteorológiai Szolgálat. A február végén megszokottnál 10-15 fokkal hidegebb lesz.

 

A fagyhullám előbb Románia északi régióit érte el szombaton, majd kiterjedt szinte az egész országra. A légmozgás felerősödött, a szél sebessége helyenként a 65 km/h-t is elérte, ez növelte a hidegérzetet. Szombat estétől a maximális hőmérséklet sehol nem haladta meg a fagypontot.

A másodfokú fagyriadó hétfő hajnali 3 órakor lépett érvénybe és csütörtök reggel 10 óráig tart. Székelyföldön, Moldovában, Olténiában, Munténiában és Dobrudzsában nap közben is rendkvül hideg lesz az idő. A maximális hőmérsékleti értékek -12 és -8, a minimálisak -22 és -12 fok között váltakoznak majd.

Szombat éjszakától a Kárpátok kanyarulatánál lévő megyékben havazott, hétfőn a havazás kiterjed az ország más régióira is, Munténiában, Dobrudzsában és Moldova déli részén hóvaiharok várhatók.

 (maszol.ro)


További cikkek

"Legyetek megfelelő emberek a megfelelő helyen"

2018. Február 26.

"Tudjuk, ez az élet rendje, mégis rácsodálkozunk erre a körforgásra minden alkalommal", hangzott el a hét végén az érmihályfalvi kultúrházban, amikor a helyi középiskola három líceumi és három szakiskolai osztályának szalagavató ünnepségét tartották meg.

Két meccs, két győzelem

2018. Február 26.

Két edzőmeccset is játszott az elmúlt héten az Érmihályfalvi Unirea megyei első osztályú labdarúgó csapata, egyet Nagykárolyban, egyet hazai környezetben. Mindkettőt megnyerték.

(Illusztráció)

Megyeközi szakaszban az U 10-es focicsapat

2018. Február 23.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola U 10-es korosztályú focicsapata nyerte az országos tehetségkutató bajnokság megyei döntőjét, és képviselheti Bihart a megyeközi szakaszban.

Új épület lesz a Városháza udvarában

2018. Február 23.

Elbontják a régi épületet, a helyére kerülő újba a Városháza több irodája is átköltözik majd.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: