Megbontotta a szél a lelátó tetőzetét

2020. Február 7.

A szerdai viharos szél nem okozott számottevő károkat Érmihályfalván, ugyanakkor megbontotta a labdarúgó pálya lelátójának tetejét.

 

Ahogy vannak épületek, melyek hozzátartoznak Érmihályfalva arculatához, úgy egy jellegzetes építménye a Praszler Gyula stadion lelátója is, fából készült sajátos szerkezetével. Szabó Zoltán tornatanár-labdarúgó edző osztotta meg velünk tapasztalatát, miszerint Szamosújváron (Gherla) és Aranyosgyéresen (Câmpia Turzii, mindkettő Kolozs megye) látott még hasonlóakat.
A tribünről több mint fél évszázad alatt sok emlékezetes meccset szurkoltak végig a drukkerek, kisebb-nagyobb javításokat végeztek is rajta egyszer-máskor, de a teljes renoválásra igen megérett. A szerdai viharos szél is megtette a hatását: a délutáni órákban a nyeregtető-típusú födém hátsó, a Zelk Zoltán Általános Iskola felé lejtő részén megbontotta a bádogot, a tanintézmény udvarára dobva azt. Az udvarrészt azonnal lezárták, a balesetek elkerüléséért pedig nekiláttak a bontásnak, amit csütörtök délelőtt fejeztek be teljesen.
Kérdésünkre Nyakó József polgármester elmondta: a lelátó egésze "elöregedett", már tavaly végeztek egy felmérést a teljes felújításra. Jelenleg a tervezési szakaszban tart a projekt, ami nem csak a tetőre, a lelátóra, de az utóbbi alatti épületre is vonatkozik öltözőkkel, bírói öltözővel, mosdókkal (jelenleg a szomszédos sortcsarnok helyiségeit használják). A modernizáláskor meg fogják őrizni a lelátó jellegzetes stílusát. 


További cikkek

Életkerék - 2020. Január

2020. Február 7.

A január folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Az első, hazai meccsen készült kép

Második meccs, második döntetlen

2020. Február 10.

Focicsapatunk szombaton Nagykárolyban játszott, e hét szombaton hazai pályán lesz a visszavágó.

(Illusztráció)

Van esély új munkahelyekre

2020. Február 6.

A felszabaduló munkaerő iránt már vannak érdeklődők.

A tervezet most is tanulmányozható a Városháza földszintjén

Közvitán a 2020-as költségvetés

2020. Február 6.

A 2020-as költségvetés határozat-tervezetéhez hozzá lehet szólni.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: