Megismételték tavalyi eredményüket, ezúttal a tengerparton

2019. Május 29.

Megismételve tavalyi eredményét, az érmihályfalvi U 12-es focicsapat 5. helyet szerzett a RLSZ és a Tanfelügyelőség szervezte Tymbark Kupa tehetségkutató verseny országos döntőjén, Konstancán.

 

Tavaly egy meccset nyerve lettek ötödikek, idén két győzelemmel érték el ugyanazt az eredményt és csak hajszálnyi szerencse kellett volna, hogy a legjobb négy közé kerüljenek, kezdete lapunknak összefoglalóját Szabó Zoltán, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola U 12-es csapatának (mely megegyezik az Unirea SK gárdájával) edzője. Ahogyan arról lépésről-lépésre beszámoltunk, a regionális, megyei és megyeközi fordulók után került be a csapat az országos döntőbe, csakúgy mint tavaly, akkor az U 10-es korosztályban. Ebből adódik, hogy a legények, egy kivétellel, fiatalabbak voltak vetélytársaiknál, ám ez a pályán nem látszott meg. A csapat szerdán indult útra, hogy a Székelyföldön töltött éjszaka után másnap érkezzenek meg a Konstanca külvárosának számító Cumpăna-ra, egy nemrég felavatott sportkomplexumba.

A pénteki csoportmeccsek eredményei: LPS Botoşani - Érmihályfalva 1 - 1; Focşani-i Anghel Saligny Iskola - Érmihályfalva 5 - 2; Érmihályfalva - Bukaresti 280. Iskola 5 - 1. Szabó Zoltán elmondta: az első meccsen az utolsó utáni pillanatban kapták az egyenlítő gólt, s mint kiderült, ha az nincs, a négy közé jutnak, ahol már bármi lehetett volna... Csupán 5 perc pihenő után következett a végül elvesztett második meccs, míg a két órás pihenő utáni harmadik csoportmeccsen már olyan felszabadultan játszottak tanítványai, hogy szinte bármelyik csapatot legyőzték volna.

A csoportban harmadikként végezve várták a szombati helyosztót, ahol az eredetileg a végső győzelemre is bejelentkezett Temesvári LPS Banatul volt az ellenfél, akit alaposan meglepve legyőztek 3 - 0-ra. Tavaly a sárga mezt kapták, idén lilában kellett mindig pályára lépjenek, tavaly minden csapatnak volt egy mentora, idén nem, ellenben a BEK-győztes Miodrag Belodedic nem feledkezett meg róluk, most is a csapat mellett volt, a gyerekeket is megismerte.

Az 5. hely mellett egy másik díjra is volt esély, Szász Alex sokáig versenyben volt a legjobb játékos címért, végül nem ő kapta.

Szabó Zoltán hangsúlyozta: rendkívül precíz szervezésnek voltak tanúi, s míg tavaly érdekesség-számba ment a magyar vidék kis csapata a főként sportiskolák, fociakadémiák együttesei között, idén már ismerték őket, és ugyanúgy nyoma sem volt semmilyen nemzetiségi kérdésnek. Sőt, a szervezők részéről, mintegy kedveskedésként a gyerekeiket elkísérő és nekik magyarul szurkoló szülőknek, az egyik szünetben egy Dolly Roll-dal is felhangzott a hangszórókból! Hazautazás előtt még volt idő a kikötőváros és a tengerpart felfedezésére, jövőre pedig szinte ugyanez a csapat (hiszen mint említettük, fiatalabbak voltak riválisaiknál), rugaszkodhat neki újra.

A csoportképen láthatók (balról jobbra), fent: Szász Kristóf, Miodrag Belodedici, Koczkás Armand, Máté Ruben, Bödő Efraim, Szász Alex, Szabó Zoltán; lent: Sebastian Ilcaş, Tóth Miklós, Pap Dávid, Sulumán Szebasztián, Martin Kevin.

   (Bihari Napló)További cikkek

Takarítják a patakmedret

2019. Május 29.

A Füzek patak medrét takarítják több mint 4 kilométeren.

Megkezdődött a Hajnal utca modernizálása

2019. Május 29.

A négy utcát magába foglaló korszerűsítési munkálat során megkezdődött a Hajnal utcában is a kivitelezés. Egyirányúsítást is terveznek.

"A józan ész és az értelem győzedelmeskedett"

2019. Május 28.

Nyakó József polgármester üzenete a vasárnapi szavazás nyomán.

(Archív fotó)

Ballagás 2019

2019. Május 28.

Péntek délelőtt lesz a ballagási ünnepség.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: