Megkezdődött a felmérés

2018. Február 1.

A lakosokat öt témában szólítják meg.

 

Január elején adtuk hírül, hogy a Városháza olyan összeírást tervez, melynek során több témában kérdezik meg a lakosokat.

Az akció február 1-én elkezdődött, négytagú csapat indult el a Bethlen Gábor utcában (a további utcák sora alább olvasható). Nyakó József polgármester ez alkalomból újra elmondta: a felmérés célja, hogy aktualizálják az elöljáróság nyilvántartását, hogy ahhoz mérten tudják megtervezni a további tevékenységeiket.

Az utcákat járó csapat négy tagból áll: a könyvelési részleg, a lakossági nyilvántartó, a polgári védelem, illetve a víz- és csatornázási szolgáltató egy-egy alkalmazottjából, akik természetesen igazolják is magukat. A témák, illetve kérdések pedig, amit feltesznek (s melyek nem számítanak titkos, esetleg személyiségi jogot sértő információknak): hány tagból áll a család; van-e járművük (a szekér is ide sorolandó); ha már csatornázott utcáról van szó, akkor csatlakoztak-e már a rendszerhez; mivel fűtenek (gázzal vagy szilárd tüzelővel) ; nem utolsó sorban kézbesítik mindenkinek az adókivetési határozatot, amit helyben ki lehet fizetni. 

A témákkal kapcsolatban a polgármester kifejtette: a családösszetételre vonatkozó kérdés nyomán kiderülhet, hányan is vagyunk valójában Émihályfalván, hányan mentek tanulni vagy dolgozni külföldre. Az adat akkor is hasznos lesz, amikor a kommunális szemétgazdálkodást újraszervezik és kivetik annak díját. Ugyancsak jó lesz tudni a lakosság számát, illetve azt, hogy hol mivel fűtenek, amikor a város erdejének kitermelési ütemtervét dolgozzák ki.

Ahol nem találnak senkit otthon, írott üzenetet hagynak, a borítékban az adókivetési határozattal, illetve egy kéréssel, miszerint a család képviselője 5 munkanapon belül legyen szíves a Városházán megjelenni, válaszolni a kérdésekre. Az utcákat járó csapatnak nem feladata a lakossági észrevételek begyűjtése.

A felmérés ebben a hónapban be is fejeződik a tervek szerint. 


További cikkek

Mesekönyv bemutató: Az öreg tölgy meséi

2018. Február 2.

Schönberg Éva legújabb mesekönyvének Érmihályfalván lesz a bemutatója.

2018 első konzuli napja volt

2018. Február 2.

Első ízben volt ügyintézés a köldökzsinór program keretében, a következő konzuli nap március 8-án lesz.

A jobb szélen dr. Oláh József BÉKE-elnök, mellette Sillye Judit, Kovács Rozália, Boros József, Szilágyi Ferenc Hubart

Író-olvasó találkozó Margittán, érmihályfalvi meghívottakkal

2018. Február 1.

A Magyar Kultúra Ünnepének „utórezgéseként” író-olvasó találkozót tartottak szombaton a margittai Polgármesteri Hivatal konferenciatermében, a hivatalosan még be nem jegyzett Berettyó-menti és Érmelléki Közművelődési Egyesület (BÉKE) égisze alatt. Érmihályfalvi vendégeket fogadtak.

Időjárási előrejelzés február közepéig: lesz még tél

2018. Január 31.

Tavaszias idő várható a héten, csapadékra február 1-je után lehet ismét számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat január 29-e és február 11-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: