Megvonhatják a garantált minimális jövedelmet

2018. November 1.

Ha elutasítanak egy munkahelyet, vagy nem vesznek részt a foglalkoztatás és képzés ösztönzésére szervezett szolgáltatásokon.

 

Mindazok a munkaképes személyek, akik a garantált minimális jövedelemre vonatkozó 2001/416. számú törvény alapján részesülnek szociális segélyben, elveszítik azt, ha elutasítanak egy munkahelyet, vagy nem vesznek részt a foglalkoztatás és képzés ösztönzésére szervezett szolgáltatásokon. Ebben az esetben a család, vagy egyedülálló személy, a 2001-es törvényt kiegészítő, 2018. október 22-én életbe lépett 2018/192. számú törvény szerint, a szociális segély megvonásától számított 12 hónap múlva igényelhet újra támogatást. A 2001-es törvény előírja, hogy azokat a munkaképes személyeket, akik nem rendelkeznek jövedelemmel, figyelembe veszik a családtagok számának megállapításánál, a család jövedelemszintjének kiszámításához, de csak abban az esetben, ha igazolják, hogy szerepelnek a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség nyilvántartásában, nem utasítottak el az ügynökség által felkínált munkahelyet, vagy részvételt a foglalkoztatás és képzés ösztönzésére szervezett szolgáltatásokon. A jogszabályok szerint munkaképes az a személy, aki teljesíti az alábbi feltételeket: életkora 16 év és a megszabott nyugdíjkorhatár között van; nem vesz részt nappali oktatásban; egészségi állapota és fizikai állóképessége, valamint pszichikai állapota munkavégzésre alkalmassá teszik.

  (erdon.ro)


További cikkek

A közvitán kevesen vettek részt

Egyhangúan megszavazták a tervezetet

2018. November 1.

Szemétgazdálkodás: ki lehet írni a közbeszerzést.

Újabb két virágoskert

2018. November 2.

Mintegy 400 krizantémot ültettek.

Váratlan szabadnap az Unireának

2018. Október 31.

Vélhetően pénzügyi nehézségek miatt egy csapat visszalépett a focibajnokságból.

Lehet szavazni a 2018-as "gólyákra"

2018. Október 31.

Az alábbi elérhetőségen lehet szavazni a Mezőgazdasági Főgimnázium kilencedikes párjaira, hozzásegítve őket a gólyabál közönségdíjához.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: