Mesék szárnyán: érmihályfalvi sikerek

2019. Január 28.

A mesevetélkedő megyei szakaszán három érmihályfalvi csapat végzett a dobogón, az első kettő képviselheti Bihart az országos szakaszon.

 

"A mese a szimbólum, amely mögött az igazság rejtőzik." Tudják ezt jól az érmihályfalvi  Zelk Zoltán Gimnázium kisdiákjai, hisz kerek húsz esztendeje, évente igen nagy létszámban vesznek részt a Mesék szárnyán mesevetélkedőn. A tanítók és diákok áldozatos munkájának köszönhetően minden évben kiemelkedő sikereket érnek el. Az idei tanév megyei szakaszát január 26-án, szombat délelőtt rendezték meg Nagyváradon, a Szacsvay Imre Általános Iskolában. Városunkat idén Szalai Hajnal és Csengeri Erika tanítónők egy III. osztályos, Tivadar Renáta tanítónő egy IV. osztályos, Nyakó Melinda tanítónő egy III. osztályos és Gábor Éva tanítónő két IV. osztályos csapata képviselte.

 A Bihar megye településeiről érkező csapatok a "színes" termekben foglaltak helyet. A verseny 9 órakor elkezdődött s a szervező Alföldi Andrea tanítónő hangosbemondón keresztül ismertette a gyerekekkel a verseny szabályait, annak menetét. Az operatív javító munkának köszönhetően igen hamar sor került a díjazásra is. A verseny után a diákok lerajzolhatták kedvenc meséjük egy mozzanatát, melyet később jutalmaztak is. Az iskola tornatermében lázas izgalmak közepette kezdődött az eredmények már hagyománnyá vált visszafelé történő felolvasása, ezzel is mindinkább fokozódott a türelmetlenség.

Az érmihályfalvi csapatok és felkészítőik idén újra bebizonyították, hogy kitartó, fegyelmezett munkával kiérdemelhető a jutalom.

Az országos szakaszon, melyet március 22. és 24. között rendeznek, Bihar megyét két érmihályfalvi csapat képviseli majd, a Szív és a Nap csapat, mindkettőt Gábor Éva tanítónő IV. osztályos diákjai alkotják. A csapatok tagjai:

Szív - Karsai Kristóf, Galajda Maya, Sághi Csanád, Belényesi István;

Nap - Deák Nikoletta, Deac Denisa, Aszalós András, Stéfán Nóra.

A harmadik helyet ugyancsak érmihályfalvi csapat érdemelte ki, mégpedig Szalai Hajnal és Csengeri Erika tanítónők III. osztályosai, az Agymenők: Kóka Anna, Rácz Alexa, Geszti Szabolcs, Boda Boglárka.

Szeretettel gratulálunk minden érmihályfalvi résztvevőnek és felkészítőiknek, további sikereket kívánunk!

   Gábor Éva tanítónőTovábbi cikkek

Bihar megyeiek az agráripari csúcsrendezvényen

2019. Január 29.

"Szép vagy, mint egy új traktor", hangzik a vicces bók, amit talán nem minden hölgy tud értékelni. Pedig ha látták volna azokat az erőgépeket, melyeket nemrég mi láttunk egy budapesti kiállításon, megváltozhatna a véleményük.

Modell akart lenni, a szakma meg is találta

2019. Január 29.

Az érmihályfalvi Nagy Andreát gyerekkora óta vonzotta a modellkedés és úgy lett azzá, hogy szó szerint a szakma talált rá: egy értő szempár fedezte fel az akkor kilencedikes lányt Szatmár forgatagában.

(Illusztráció)

Egy szolgáltató, szelektív gyűjtés

2019. Január 28.

Sikertelen volt a közbeszerzési eljárás, amit újra kell indítani. Marad az eddigi gyakorlat, némi változással.

Könyvbemutató és kötetlen beszélgetés

2019. Január 28.

A kultúra jegyében, a Magyar Kultúra ünnepének adózva.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: