Milyen időnk lesz karácsonykor?

2019. December 16.

Karácsonykor melegebb lesz, mint általában az évnek ebben a szakában.

 

Országszerte a megszokottnál sokkal enyhébb időre számíthatunk karácsonykor, havazás csak 1 800 méteres magasság fölött várható – nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vezérigazgatója, Elena Mateescu.

A szakember azt mondta, karácsonykor melegebb lesz, mint általában az évnek ebben a szakában, a jelenség azonban nem teljesen szokatlan: 2014-2015-ben ugyanis az ország déli részén levő Calafaton 20 Celsius-fokot is mértek az ünnepi időszakban, Bukarestben pedig 17-18 fok volt.

Havazás csak 1 800 méteres magasság fölött várható. „A hegyekben lehet hó, a hóréteg vastagsága azonban csökkenhet, mivel a hegyvidéki térségekben is pozitív nappali értékekre, 4-5 fokra kell számítani. A Bâlea-tónál jelenleg 60 cm-es a hóréteg, és ez már nem fog jelentősen változni, itt ugyanis éjszaka 0 fok alatt marad a hőmérséklet” – tette hozzá.

Elena Mateescu szerint ezen a héten különösen meleg lesz, a hét közepére a nappali csúcshőmérséklet helyenként eléri a 20-21 Celsius-fokot. A január 16-e és 23-a közötti héten az ilyenkor megszokottnál 8 fokkal is magasabb átlaghőmérsékletre kell számítani, a 23-a és 30-a közötti héten pedig 4,5-5 fokkal lesz melegebb, mint ilyenkor általában. 2020 első két hetében az időszak átlaghőmérsékleténél 1,5 Celsius-fokkal magasabb átlaghőmérséklet várható – magyarázta a szakember.

   (maszol.ro)További cikkek

Magyarország legnagyobb minősítő versenyén járt a Silver Wings

2019. December 16.

A Silver Wings Egyesület táncosai harmadik alkalommal vettek részt a tiszavasvári Mikulás kupán.

Eltűnt ízek nyomában - szakácskönyv érmelléki receptekkel (is)

2019. December 17.

Hangulatos, frappáns történetekkel "fűszerezve" mutatták be Budapesten azt szakácskönyvet, mely nem feltétlenül eltűnt ízekről szól, sok recept valójában inkább emlékekhez fűződik.

"Csak az látja a világ valóságát, kinek tisztára mosták szemeit a könnyek"

2019. December 16.

Nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a te arcodat is ne ragyogja be! Böjte Csaba mondása jegyében tartották meg idén is a karácsonyváró ünnepséget a gálospetri gyerekotthonban.

Az érmihályfalvi csapat a Fradi korábbi hírességeivel

A Fradinál vendégeskedtek a mihályfalvi kis kézisek

2019. December 13.

Immáron 4. alkalommal szervezték meg az FTC Népligeti Sportcentrum „Faházában” a Mikulás Kupát a 9 éves lány (U 9) kézilabdázóknak. Ezúttal az érmihályfalvi lányok is részt vehettek a nemzetközinek mondható tornán.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: